BALKAN GRAND PRIX

BALKAN GRAND PRIX е турнир по бодибилдинг, включен в календара на NPC Worldwide. Спортно шоу с международно участие и заявка, за това да се наложи, като ежегоден и развиващ се турнир.
Победителите в отделните категории на BALKAN GRAND PRIX, придобиват правото да участват на професионални квалификации на големи международни турнири.
BALKAN GRAND PRIX е начало на нов етап в развитието на бодибилдинга и фитнеса не само в България, но и на Балканския полуостров. Комерсиално шоу проведено по правилата и стандартите на NPC Worldwide, което има за цел да покаже красотата и хармонията на човешкото тяло, стремежът към съвършенните пропорции и единството на волята и духа за постигането на желания резултат.
BALKAN GRAND PRIX дава заявка да се превърне във водещо спортно събитие за бодибилдинга и фитнеса, не само в България, но и за Балканският полуостров и Източна Европа.
Турнирът ще се проведе под егидата и по правилата на NPC Worldwide и официално е включен в календара на федерацията. Календар с турнири провеждащи се на пет континента с участието на хиляди атлети. Победа в такъв турнир е крачка към професионалният бодибилдинг и мечта за всеки атлет. За да оценяват формата на участниците, е поканено жури от международни лицензирани съдии с голям опит.
NPC Worldwide е най-голямата организация по бодибилдинг и е единствената призната от IFBB Pro League.
IFBB Pro League е професионална лига по бодибилдинг и фитнес, която провежда най-големите и известни професионални турнири като : Мистър Олимпия и Арнолд Класик и др.
NPC Worldwide идва в България и дава възможност на стотици състезатели, мъже и жени да премерят сили на световна сцена и да проверят своята форма, а на нас зрителите да се докоснем до атмосферата на това шоу.

BALKAN GRAND PRIX 4 ще се проведе в Пловдив! Домакин на турнира е Комплекс С.И.2Л.А.