Full Body Program

Full Body Program е не просто тренировка, а цяла програма, която включва най-общо казано  специфичен високо и средно интензивен функционален тренинг със съответното възстановяване към него.
Основните физически качества на човека са бързина, мускулна сила, издръжливост, гъвкавост,мобилност и ловкост. Те определят физическата дееспособност на човека. Проявяват се комплексно в една или друга степен във всяко движение, независимо от конкретния му вид, но степента на тяхната проява и значението на всяка от тях в даден двигателен навик са различни. Диференцираното им разглеждане е наложително, с оглед по- дълбокото разкриване на тяхната същност, както и специфичните закономерности за развиването им (физиологични, психологически, педагогически).

Именно това правим в Full Body Program. Разделяме на три основни групи и слагаме по две качества в една група .Групите са както следват:
1. Мускулна сила и Издръжливост
2. Бързина и Ловкост
3. Гъвкавост и Мобилност             

И така всеки път ще работим различна група, за да можем да обърнем необходимото внимание точно на тези качества.
След всяка тренировка трябва да има един елемент, съпътстващ здравето – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.
Full Body Program препоръчва (по избор на клиента) да бъде направено и специфично възстановяване, като то е съобразено с вида група, върху която работим:

1. Мускулна сила и Издръжливост – Инфраред сауна + Ледена стая
Инфрачервената (инфраред) сауна е ефективно средство за естествено лечение и профилактика. Лъчите проникват от 2 до 7 сантиметра и не влияят на хората със сърдечни проблеми или на тези с високо кръвно налягане. Това води до различни ползи за организма:
• Детоксикация
• Релаксация
• Облекчаване на  мускулни и ставни болки
• Загуба на тегло
• Подобряване на кръвообръщението
• Намалява високото кръвно
• Изчистване на кожата
От своя страна ледената стая стимулира кръвообращението,  дава на човек бодрост и енергия, смомага за изгарянето на калориите.
Контрастните температури, редуването на процедури с използването на двете помещения, помагат за изграждане на защита срещу вирусите, настинките и простудите и  спомага по-бързото възстановяване след малко повече натоварване.

2. Бързина и Ловкост – Солна стая + Арома Парна баня (или Арома сауна)
В тази група имаме сериозна работа с кардиореспираторния апарат. Именно за това сме включили солната стая и арома стаите с етерични масла тук. При сериозна работа и дебит на белите дробове за развиване на тези качества, перфектно допълваме с възстановяване в тези стаи. Солната терапия използва антибактериалните, противовъзпалителни, абсорбиращи и муколитични свойства на солта.  Солните частици навлизат в дихателните пътища, полепват по лигавиците, дехидратират и променят вискозитета на наслоени и задържани секрети, активират тяхното изхвърляне, стопират развитието на бактерии и други микроорганизми и предизвикват отчистващо действие. Така дихателните пътища са подготвени да се справят с навлизащи бактерии и вируси – повишава се локалният имунитет и се предотвратяват усложнения. Попадайки върху кожата солните частици активират регенеративни процеси, стопират възпаления и развитие на бактерии, балансират нивото на pH и имат оздравителен и подмладяващ ефект.
В комбинация с Парна баня или Арома сауна резултата за здравето е поразителен!

3. Гъвкавост и Мобилност – Подводен стречинг и масаж.Контрастни бани
При развиване на тези качества ние ще търсим дълбоко раздвижване и разтягане на цялата мускулно-скелетна структура на тялото, не само на сухо, но и на мокро. Водата има чудотворни свойства, често го забравяме. Тук е мястото да го припомним. Ще стимулираме тялото с различните масажни програми в малкия басейн, както и ще извлечем ползите от контрастните бани отново, но този път във вода.

Ние сме различни, защото го можем. Ние предлагаме не само тренировка за вашето тяло, ние предлагаме здраве и дълголетие. Те нямат цена.
По-здрави!
Комплекс С.И.Л.А.