Информация за събития

Мултифункционална зала за спорт (тенис, баскетбол, волейбол, хандбал, бадминтон и футзал за 1600 зрители) и концерти.
До залата е осигурен достъп за инвалиди, разполага с VIP зона и VIP салон за 20 души с баня и WC, тоалетни, фоайета за кетъринг зона, евакуация. Осветление – димируемо,  IP адресируемо, LED, 1250 лукса. 
В Комплекс С.И.²Л.А. се организират само културни, спортни и научни мероприятия!

Информация за концерти и други културни мероприятия
Цялата площ на залата може да се ползва за различни спортни, културни и концертни мероприятия.  Технически данни - акустичен коефициент на реверберация STI-0,50, артистично димируемо, IP адресируемо LED осветление, 5 мултимедийни екрана за реклама, статични и подвижни камери.
Според събитието и разположението на сцената, има възможност да се осигурят седящи места за  2700 човека (след обединяването на двата терена и аранжиране на подвижните модулни трибуни и добавяне на столове на партер), както и места за правостоящи.

Част от събитията, които са проведени до момента в залата, може да видите тук: Отминали събития

Информация за спортни събития:
Подови покрития спортна зона:
  • 8 пластов шведски паркет с подложки за еластичност, щадящ ставите и гарантиращ отскок на топката, сцепление и приплъзване, оборудван  със сертифицирани кошове, мрежи и табло за резултати, сертифициран от FIBA за провеждане на международни мачове.
  • Естествено осветен терен за тенис за 1600 зрители с ITF -3 подово акрилно покритие, сертифициран от ITF, деветпластов еластичен щадящ ставите под, осигуряващ световните норми за отскок на тенис-топката, скорост, спининг, сцепление и приплъзване.

 

Информация за тиймбилдинг:

В спортната зала може да се проведе тиймбилдинг с различни дейности: баскетболни и волейболни мачове, състезания по футзал и бадмингтон, тенис съревнование, адреналинни игри, групова тренировка. Залата е с голяма площ, което предоставя различни възможности за спортния ден на вашата фирма, а съчетанието със Спа дава възможност за релакс след физическите упражнения.

За повече информация: manager@complexsila.comАкустика

Измерванията са направени от независим акустик  "Децибел" - инж. Станислав Филипов.
Измерванията са проведени при празна зала, като за измервателен сигнал е използван розов шум генериран през електроакустичната система на залата.
Измервателният сигнал е генериран с ниво LAeq = 90 dB(A), за да се осигури хомогенно звуково поле и добро отношение сигнал шум. Целта е да се елиминира въздействието на външни фонови шумове.
Направени са няколко измервания на времето на реверберация - RT60 в различни точки – на игрищата и на трибуните.
Измерванията са направени със следната измервателна апаратура:
1. Генератор на розов шум – NTI MR-PRO, версия на софтуера – v2.3
2. Спектрален анализатор – NTI XL-2, версия на софтуера – v3.3, инсталирани софтуерни пакети – STIPA option и Extended Acoustic Pack.
3. Измервателен микрофон – NTI M4260, калибриран фабрично – 28.8 mv/Pa

Анализ на измереното време за ревербеция RT60

Сравнение на акустичните показатели на големите концертни зали по света

Известната концертна зала Gasteig в Мюнхен,  която има същия обем - 30 000м3,  има RT-60  =1.9s , a нашата гордост е, че реверберацията на зала С.И.²Л.А. е с 0.01s по-добра.


 

Източник: Master Handbook of Acoustics 5th Edition (2009)

Професионално мнение

  • "Брилянтна акустика, всеки артист ще се чувства комфортно в тази зала. Препоръчвам я горещо за концерти!" Константин Цеков, ФСБ
  • "Перфектна акустика, перфектна зала, перфектен екип!" Иван Лечев, ФСБ