Отминали събития

Петък вечер - 31.05.2024г.

Има седмици, в които единственият смисъл е очакването на петъчната вечер. Има дни, които минават изцяло в планирането ѝ. Има хора, за които петък вечер има статута на религиозен празник.

Но не са малко и онези, които могат да го празнуват само в най-смелите си мечти. Като например татковците. Четирима млади мъже, на които все по-рядко се удава възможност да се забавляват, ни разказват как може да мине една петъчна вечер, влизайки в различни роли. Показват ни кой е точният ключ и коя е правилната врата, а после демонстрират как петъчният запой може да разбърка пъзела. Водят ни към един мечтан финал на вечерта, но влизането в тоалетната рязко променя всичко.
Разкриват ни точно колко пъти времето за подготовка трябва да надхвърля продължителността на самия купон. Потапят ни в един фрагментиран свят, издигащ в култ копнежа по свръхизживяването. Защото животът се живее само веднъж.

Постановката е подходяща за лица над 16 години.

Актьори: Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков, Христо Пъдев
Режисьор: Ивайло Ненов
Автори: Ваня Георгиева, Николай Ангелов и още една камара батковци
Сценограф: Теодор Киряков
Композитор: Александър Деянов - Skiller
Хореограф: Александър Манджуков

Спектакъла "Петък вечер"  се проведе на  31 май от 19.00 ч. в Комплекс "СИЛА".

 

 

 

Да върнем здравия разум! - 18.05.2024г.

Има Такъв Народ: Да върнем здравия разум! - Конференция

Слави Трифонов в Пловдив,  Kомплекс С.И.2Л. А.


Miss & Mr Europe 2024г. - 21.04.2024г.

Първото европейско първенство по културизъм в България! Miss & Mr Europe , за първи път се проведе на територията на България , в града под тепетата - Пловдив! Всичко това се случва благодарение на президента на федерация WABBA international Bulgaria - инж. Никола Гюлеметов ! Датата бе 21 април 2024г. , всички състезатели  се бориха за 16 про Карти , големи финансови и предметни награди! Освен това за първи път в България имаше и 6 про категории , на които участие взеха състезателите , спечелили про карти от същото състезание по рано през деня !

Европейското състезание ще е най-голямото  спортно събитие за 2024г.  в света на културизма в България, обединяващо най-добрите атлети от целия континент. Състезанието предостави платформа за изява на тяхната изключителна физическа форма, изкуството на добре изградената физика и преданост към здравословния начин на живот. Това е настоящо предизвикателство за тях, като се съчетават възходът на естетиката и издръжливостта в неповторимо шоу, което привлича вниманието на феновете.

 

Съседите отгоре - 16.04.2024г.

 

Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения „по съседски“ в новата комедия „Съседите отгоре“.

Адаптацията на хитовия испанска филм от Сеск Гай ще дебютира на българската театрална сцена през режисьорския поглед на Емил Марков. Продуцент на спектакъла е Artvent.

Ана и Хулио са заедно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили видимо необратимо. Те не се поглеждат, не се докосват, а конфликтите между тях са се превърнали в норма. Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио. Без да предупреди мъжа си, Ана кани съседите отгоре на гости, за да се опознаят и сприятелят. Хулио настоява да им направят забележка за шума, но Ана не иска да ги притеснява. Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и „стандартния“ начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Двамата са изправени пред сериозно изпитание, защото съседите отгоре взривяват техния свят. Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. Тази вечер съседите ще станат едновременно вдъхновители и жертви на едно емоционално цунами, породено от необичайно дръзко и изненадващо предложение.

Как да продължат след такава „силна“ вечер – това е въпросът пред Ана и Хулио!

"Съседите отгоре" от Сеск Гай, Пловдив, Комплекс С.И.2Л.А.,19:00ч.

Участват: Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков, Иван Бърнев Режисьор: Емил Марков Сценограф: Марина Янева Продуцент: Artvent

Pasha Dance Theatre - 07.04.2024г.

За първи път в България пред зрителите ще бъдепредставен великолепният век на Турция в целия му лукс и красота. Pasha Dance Theatre, турски театрален и хореографски спектакъл, ще разкаже за една далечнаепоха в съвременна интерпретация. В продукцията участват няколко десетки танцьори и акробати от най-високо ниво. Използват се две хиляди автентични костюми и модерни визуални и светлинни ефекти.


ПРИКАЗКА ЗА БЕЗСМЪРТНАТА ЛЮБОВ И СТРАСТ

 

Всичко това, съчетано с оригинална музика, потапя зрителите в аромата на една ориенталска приказка -историята за невероятната любов на могъщия Паша и красивата одалиска. Младият владетел е изправен пред опасно пътешествие из земите на древна Анадола в търсене на отвлечената си любима. А публиката ще получи незабравими емоции и невероятно красиво изпълнение.

След успешни премиери в Турция и Дубай, спектакълът на Pasha Dance Theatre тръгва на първото си европейско турне. Оригинална музика и аранжимент на композитора Ючел Арзен. Артистичен директор на спектакъла е г-жа Серпил Сунай. Програмата е в две части с антракт.

Пловдив, Комплекс С.И.2Л.А.

От всички страни - 07.03.2024г.

Ако парите, щастието и любовта ви липсват, е време да потърсите услугите на феноменалната гадателка Имелда и нейните нетрадиционно настроени приятели, които влагат цялата си енергия, за да се избавят от собствения си брачен живот. Услугите, които обаче те търсят, надхвърлят обикновените очаквания.

Единственият начин да се отворят чакрите на зрителите за семейните драми на всички участници в най-дълго играната чешка комедия е да се покрие изригналият вулкан от недоразумения и комични парадокси с бурен и продължителен смях.

Автори: Роман Венцел и Михаела Долежелова

Режисьор: Николай Гундеров

Участват: Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов, Деян Ангелов

Комплекс С.И2.Л.А.

Четвъртък, 07.03.2024 г. в 19:00 ч.

 

Vienna Strauss Philharmonie Orchestra - 29.02.2024г.

На 29 февруари Виенският Щраус филхармоничен оркестър гостува за първи път в България – Пловдив.

Оркестърът е създаден през 2014 г. от основателя на световноизвестния Mozart Orchestra Gerald Grünbacher (Виена, Австрия)

27 музиканти от цял свят (Австрия, Унгария, Германия, Кипър, Полша, Тайван, Украйна, Хърватия, Япония) бяха избрани от специално жури за това турне.

Основата на колективния репертоар се състои от шедьоври на Брамс, Хайдн, Моцарт, представители на династията Щраус и други класици.

Виенският Щраус филхармоничен оркестър успешно гастролира в цяла Европа (в Австрия, Латвия, Литва, Украйна, Полша, Естония и др.). Дейността на групата е насочена към запазване и развитие на музикалната култура на Виена и популяризирането й на европейско и международно ниво.

Диригент на оркестъра е Андраш Деак -- талантлив, харизматичен маестро с дълга и успешна кариера. Брилянтен лидер-диригент, който ще изпълни две пълни части с невероятна енергия. Андраш Деак е свирил в много известни концертни зали с водещи световни оркестри:

- с Филхармоничния оркестър на Калгари (Канада) в Джак Сингърс Хол (Калгари);

- в Orpheum Theatre във Ванкувър с оркестъра на Ванкувърската опера;

- в Кенеди център във Вашингтон със Симфоничния оркестър на Балтимор;

- в Чикаго с оркестъра на известната Чикагска лирична опера.

През 2006 г. Андраш Ласло Деак е поканен във Виенския Музикферайн като диригент на Виенския Моцарт Оркестър и оттогава става постоянен гост-диригент на този известен ансамбъл.

"Дракула на лед: История за вечната любов" - 19.02.2024г.

Шоу на лед  Дракула в Комплекс С.И.2Л.А. на 19.02.2024г.

История за вечната любов

Продуцентската компания ICE VISION представя премиерата на

“Дракула на лед”

В края на XIX век младият адвокат Джонатан Харкър и годеницата му Мина планират да се оженят. Въпреки това, поради задълженията си Джонатан трябва да остави любимата си и да отиде в Трансилвания, за да се срещне със странен стар граф, който иска да закупи имот в Лондон...

Като герои на романа ще се появят артистите – фигуристи: любимите Мина и Джонатан; младата Луси, която е първата жертва на вампирите; смелият Ван Хелсинг, посветил живота си на борба с тъмните сили; гладни и безмилостни вампири и, разбира се, зловещият граф Дракула.

Артистите на театъра на лед усещат своите роли в невероятна дълбочина и в резултат на това публиката лесно попада в показаната история и усеща чувства като страх, ярост, страст и любов. Шоуто „Дракула на лед” включва акробатични елементи, въздушна гимнастика, жонглиране с огън и много други.

Зрителите ще видят мащабни видео инсталации, прекрасни костюми, които ще ги върнат във времето на най-древните вампири. Интерактивни декори, осветление и огледална топка ще залеят цялото пространство със стотици линии бяла светлина, допринасяйки за необичайна тайнствена атмосфера. Мъгла, червен дим, летящи вампири, огън върху лед и изключително трудни елементи на кънки на лед: висока опора, спирали на смъртта, тройни скокове – на всичко това, допълнено с невероятна музика.

Саундтракът на спектакъла е създаден от младия и талантлив композитор от Санкт Петербург Алексей Галински. Алексей беше и съкомпозитор на музиката „Олимпия“, специално написана за Олимпийските игри през 2014 г. в Сочи. Той написа цялото музикално съдържание за шоуто „Дракула на лед“. Портфолиото му включва и музика за сериали като „Принцеса Анастасия“, „Алиса в страната на чудесата“, „Лешникотрошачката и повелителят на мрака“ и много други.

Професионални кънкьори, забележителни костюми, интерактивни декори, мащабни видео инсталации, специални ефекти, впечатляващо осветление и незабравима музика – всичко това създава спираща дъха атмосфера и разказва историята на първия вампир в човешката история – граф Дракула.

ABBA Classic Tribute Show - 17.02.2024г.

Най-големите хитове на легендарната шведска четворка ABBA ще звучаха на 17 февруари 2024 в Комплекс С.И.2Л.А. ABBA Classic Tribute Show има 35 супер успешни концерта в цяла Европа в препълнени зали и за първи път ще гостува пред пловдивска публика.

Публиката ще има възможността да чуе на живо, превърналите се златни хитове като Waterloo, Chiquitita, Dancing Queen, Mamma Mia, S.O.S. и много други, в изпълнения на много емоционалните музиканти от западната ни съседка, които ще показаха, че като истински балканци са с много гореща кръв и знаят как се прави Шоу. А двете красиви певици ще впечетлиха истински мъжката част от публиката!

Christmas in Vienna / Коледа във Виена - 19.12.2023г.

Обичаният Ансамбъл Йохан Щраус с диригент Ръсел Макгрегър ще се завърне у нас, с изключителни Коледни концерти!

Прекрасните музиканти се завръщат за втора поредна година в България и ще ни представят уникални музикални подаръци във всеки град, през който ще гостуват.

Наред с оркестъра, специални гости ще бъдат баритон и сопрано, солисти на големи Виенски оперни трупи и група танцьори, които ще създадат атмосфера, която ще ви пренесе на крилете на музиката в прекрасния свят на Коледа.

Под надслов „Коледа във Виена 2 – Vienna Magic“ турнето на харизматичните австрийски музиканти ще пристигне тази година в Пловдив, София и Русе, като билетите се продават ексклузивно в мрежата на Eventim.

Европейското турне на Ансамбъл "Йохан Щраус" ще започне на 9 декември в Атина, ще продължи в Румъния и ще пристигнат в България между 19 и 21 декември.

Концертната програма ще включва произведения на класическата музика на най-великите композитори на всички времена, а прочутите виенски валсове, които не липсват в репертоара на Ансамбъл Йохан Щраус, ще очертаят очарователната картина на една вълшебна зимна вечер.

Музикантите от Johann Strauss Ensemble са щастливи, че се завръщат на едно изключително турне, като казват, че „ние се наслаждаваме на завръщането във вашата красива страна и на срещата с прекрасната и топла българска публика“.

Предвид факта, че изпълненията на оркестъра на Ансамбъл Йохан Щраус се изпълняват всеки път при затворен салон, билетите бяха пуснати в предварителна продажба на сайта www.eventim.bg, на касите на залите за представления и в пунктове в мрежата на Eventim.

ROCK SYMPHO SHOW by Prime Orchestra - 13.12.2023г.

Феноменалният оркестър PRIME ORCHESTRA се завръща в България с НОВО ROCK SYMPHO SHOW!

Prime Orchestra в съставът на рок група, вокалисти, хорова група, струнни, духови и ударни инструменти, и дори звукови ефекти на диджей на живо със светлинно-визуално шоу - всичко това се състоя на 13 ДЕКЕМВРИ В ПЛОВДИВ от 19:00ч, Комплекс С.И.2Л.А.!

Феноменалния оркестър подготви новата впечатляваща програма за феновете на рок музика! Със светлинното шоу и специалните ефекти, публиката се наслаждава на песните на любимите DEEP PURPLE, THE BEATLES, NIRVANA, METALLICA, EVANESCENCE, QUEEN, DEPECHE MODE, KISS, RAMMSTEIN, IMAGINE DRAGONS,THE PRODIGY.

Фотограф: AleksDiPhotography

Церемония по дипломиране на випуск 23' - Медицински Университет гр.Пловдив - 07.12.2023г.

От всички страни - 13.11.2023г.

Ако парите, щастието и любовта ви липсват, е време да потърсите услугите на феноменалната гадателка Имелда и нейните нетрадиционно настроени приятели, които влагат цялата си енергия, за да се избавят от собствения си брачен живот. Услугите, които обаче те търсят, надхвърлят обикновените очаквания.

Единственият начин да се отворят чакрите на зрителите за семейните драми на всички участници в най-дълго играната чешка комедия е да се покрие изригналият вулкан от недоразумения и комични парадокси с бурен и продължителен смях.

Автори: Роман Венцел и Михаела Долежелова

Режисьор: Николай Гундеров

Участват: Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов, Деян Ангелов

"Нашенец" по Чудомир - Моноспектакъл на Мариус Куркински - 10.11.2023г.

“Нашенец” е заглавието на новия моноспектакъл на Мариус Куркински, с който актьорът ще закръгли 30 години на сцената. През 1993 г. той излиза пред публиката с “Дон Жуан”, а сега е подбрал произведения на Чудомир, с които ще отбележи годишнината.

Актьорът ще се превъплъти в различни герои по произведения на хумориста Димитър Чорбаджийски – Чудомир. На сцената Куркински ще пресъздаде типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни, но и трогателни истории. “Нашенец” той ще представи в Пловдив на 10 ноември.

“В моноспектакъла ще включа някои от най-силните разкази на Чудомир, комедийни, депресивни. Доста са и все още ги подбирам. Това ми е мечта още от дете. За една Нова година маминка ми подари книга с разкази на Чудомир. Това беше по времето, когато вече бях решил, че ще се занимавам с театър, и правехме спектакли на село и в читалището. Именно от тази книга сега избирам разказите, защото ми е много скъп спомен”, разказа Куркински.


ЗАЙН и машината на времето - 27.10.2023г.

Ако можехте да пътувате във времето и пространството къде и кога бихте отишли?

В този иновативен и завладяващ магичен спектакъл ще бъдем свидетели как илюзионистът Зайн пътува във времето,как прави човек от публиката невидим, ще гледаме видео от бъдещето и дори ще срещнем живи динозаври! И още много чудатости..... Майстори на илюзии и специални ефекти от три различни континента обединиха сили за да можете да се потопите в съзнанието на илюзионистът Зайн! Спиращи дъха фокуси ви очакват в свят на магия и чудеса.

 

Съседите отгоре - 21.10.2023г.

Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения „по съседски“ в новата комедия „Съседите отгоре“. Адаптацията на хитовия испанска филм от Сеск Гай ще дебютира на българската театрална сцена през режисьорския поглед на Емил Марков. Продуцент на спектакъла е Artvent.

Ана и Хулио са заедно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили видимо необратимо. Те не се поглеждат, не се докосват, а конфликтите между тях са се превърнали в норма.

Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио.

Без да предупреди мъжа си, Ана кани съседите отгоре на гости, за да се опознаят и сприятелят. Хулио настоява да им направят забележка за шума, но Ана не иска да ги притеснява.

Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и „стандартния“ начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Двамата са изправени пред сериозно изпитание, защото съседите отгоре взривяват техния свят.

Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. Тази вечер съседите ще станат едновременно вдъхновители и жертви на едно емоционално цунами, породено от необичайно дръзко и изненадващо предложение.

Как да продължат след такава „силна“ вечер – това е въпросът пред Ана и Хулио!

"Съседите отгоре" - 21 октомври, 19:00ч. Комплекс С.И.2Л.А.

 

"Любов" концерт на Мария Илиева - 16.10.2023г.

Кралицата на българската поп музика зарадва феновете си в 13 български града тази есен. Истинска наслада за сетивата ще бъдат най-големите хитове, сред които "Лунен сън", "Нищо", "Играя стилно", "I Like", "Остани тази нощ", както и едноименната "Любов". Поп дивата обещава много изненади, нови концерти аранжименти и впечатляваща мултимедия.

Музикантите от бенда са сред емблематичните за съвременната музикална сцена- Георги Янев – китара, Васил Вутев – барабани, Мартин Денев – клавишни, Мартин Ташев – тромпет, Владислав Мичев – тромбон и синтезатор, Емилио Мархолев – бас, трио Тринити – вокали.

Концертът на Мария Илиева, в Пловдив, се проведе на 16 октомври от 20:00ч в Комплекс С.И.2Л.А.


НАЦИОНАЛНО ТАНЦОВО ШОУ НА ИРЛАНДИЯ - 13.10.2023

Легендарното танцово шоу RHYTHM OF THE DANCE, едно от трите най-добри Ирландски шоута на нашето време и се проведе на 13 октомври 2023г. в Комплекс С.И.2Л.А. от 20:00ч.  Публиката се наслади на пленителен коктейл от автентични Келтски мелодии, Ирландски танци, музика на живо и хипнотизиращо пеене.

Невероятната енергия, изящната елегантност и еднообразието на движението, съчетанието на фолклорни елементи имодерния ритъм на метрополис – всичко това прави RHYTHM OF THE DANCE едно от най-популярните и търсени представления в света.

ЛИДЕР В СВЕТА НА ИРЛАНДСКИТЕ ТАНЦИ

“Rhythm оf the Dance” – е лидер в света на ирландския танц, като се стреми да запази целостта на своите традиции, като същевременно представя танца в най-съвременната му форма. “Rhythm оf the Dance” е танц, музика, театър, импровизация, иновативни специални ефектии спираща дъха светлина, зашеметяваща зрителя със своя мащаб и гениално майсторство. Това е абсолютно задължително!

Неделя сутрин - 07.10.2023г.

 

Ако след петък се събудиш в неделя, значи купонът е бил епичен. Това го знаят най-добре Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller, за които „Петък вечер“ преминава директно в „Неделя сутрин“. Новият авторски спектакъл отново събира четиримата актьори с бийтбокс мастъра в продължението на комедията, посветена на бленуваната петък вечер.

Петимата хитро прескачат съботния ден и се прехвърлят в спокойните води на неделята. И нищо не може да наруши безметежния ход на почивката им, освен… онзи загадъчен, но оставил смущаващи белези, финал на петъчната вечер. Посял зрънцето на съмнението, той пропуква мечтата за спокойствие в почивния ден и превръща неделята в минирано от срамни спомени и догадки поле.

Актьорите отново влизат в различни роли, които пресъздават комични случки, свързващи преживяванията от петък вечерта с неделното пробуждане. И се опитват да си отговорят на поредица въпроси. Кога започва неделя сутринта? С последния коктейл и финалния припадък в петък? Или с първите звуци от бормашина, които дълбаят насилствено в мозъка? Защо пропускаме съботния следобед и имаме ли изобщо шанс да го изживеем? Не и ако купонът е бил наистина добър.

Музиката и цялото озвучаване, разбира се, са на Skiller. Режисьор е Ивайло Ненов, автор на текста - Ваня Георгиева, сценограф – Мирела Василева, а хореограф - Александър Манджуков.

Как ще завърши неделният ден се познава още от сутринта. Единствената сутрин, която е способна да роди мечта и минути по-късно да я срине със земята.

Подходяща за лица над 16 години.

Lords Of The Sound - 14.09.2023г.

Невероятният концерт на Lords Of The Sound с най-добрите композиции на Hans Zimmer ни потопи в незабравими усещания. В залата ще звучаха хитове от филми: „Дюн”, „Спайдърмен 2”, „Черният рицар”, „Интерстелар”, „Гравитация”, „Шерлок Холмс, „Ангели и демони”, „Шифърът на Да Винчи”. “, „Пърл Харбър, „Гладиатор”, „Мисията невъзможна”, „Начало”, „Карибски пирати”, „Дух”, „Жената чудо”, „Мадагаскар”.

Симфоничният оркестър изненада публиката с уникална шоу програма, театрални постановки, ярки специални ефекти и неудържима енергия!


Четвърти международен турнир по художествена гимнастика "Спартак" - 16-17.06.2023г.

В Комплекс "С.И.2Л.А." се проведе силният международен турнир по художествена гимнастика „Спартак“. Турнирът е от календара на спортните състезания на Българската федерация по художествена гимнастика.

Това е четвърти турнир, организиран от клуба. В него взеха участие около 500 картотекирани състезателки на възраст от 8 до 18г. в различни категории, от цялата страна и чужбина, както и стотици участнички от групи за масов спорт.

Участие взеха над 2000 деца от цялата страна и чужбина, които изпълниха залата до краен предел.

MAX FIGHT 54 - 02.06.2023г.

Най-грандиозната бойна галавечер в България за 2023г. ,MAX FIGHT 54, се проведе в Пловдив в Комплекс СИ²ЛА!

Събитието беше съставено от битки в няколко различни правилника - бокс, ММА, кикбокс и муайтай, като в основните срещи имаше няколко шампионски двубоя - два в бокса и един в ММА!

Последният двубой бе гвоздеят на вечерта между Григор Саруханян и Борислав Велев.

Борислав Велев - Рой запази статистиката си неопетнена от загуби и записа поредна победа с нокаут при двубоя си в главното събитие на MAX FIGHT 54 срещу Григор Саруханян.

Фотограф: AleksDiPhotography

 

Спорт, спа и парти уикенд в Балнеокомплекс АкватониК с треньорите на Комплекс С.И.²Л.А. - 19-21.05.2023г.


Четвъртото издание на спортния ни уикенд определено ще е нещо, което дълго ще помните. Много спорт, страхотни емоции и незабравими преживявания са само малка част от нещата, които ще изживеем на 19, 20 и 21 май.

Инструкторите на Комплекс С.И.²Л.А. - Стойко, Кристиян, Зузи, Ивона, Денис, Кольо, Иван и Мария ще ви мотивират и ще ви покажат колко добре можете да се чувствате докато спортувате.

Ще има колаборации от инструктори, плуване за деца, поход.
Черешката на тортата ще бъдат парти вечерите ни.
Програма по дни и часове ще бъде публикувана на по-късен етап, но може да очаквате:
-Групови тренировки;
-Поход;
-Плуване за деца;
-DJ party night.
Любезните ни домакини от Балнеокомплекс АкватониК ще се погрижат за приятната атмосфера, хубавата храна и качествената почивка след тренировките.

*ЦЕНИ и УСЛОВИЯ за записване:

-Цена за двойно/тройно настаняване – 250лв.
-Цена за единично настаняване – 300лв.
-Деца от 7 до 12 години – 130лв.
-Деца от 0-7 г. безплатно

*Пакетната цената включва:
- две нощувки в двойна/тройна стая;
- две закуски и две вечери на блок маса;
- всички групови тренировки и активности с треньорите на Комплекс С.И.²Л.А.


"Петък вечер" - 02.05.2023

Има седмици, в които единственият смисъл е очакването на петъчната вечер. Има дни, които минават изцяло в планирането ѝ. Има хора, за които петък вечер има статута на религиозен празник.

Но не са малко и онези, които могат да го празнуват само в най-смелите си мечти. Като например татковците. Четирима млади мъже, на които все по-рядко се удава възможност да се забавляват, ни разказват как може да мине една петъчна вечер, влизайки в различни роли. Показват ни кой е точният ключ и коя е правилната врата, а после демонстрират как петъчният запой може да разбърка пъзела. Водят ни към един мечтан финал на вечерта, но влизането в тоалетната рязко променя всичко.
Разкриват ни точно колко пъти времето за подготовка трябва да надхвърля продължителността на самия купон. Потапят ни в един фрагментиран свят, издигащ в култ копнежа по свръхизживяването. Защото животът се живее само веднъж.

Постановката е подходяща за лица над 16 години.

Актьори: Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков, Христо Пъдев
Режисьор: Ивайло Ненов
Автори: Ваня Георгиева, Николай Ангелов и още една камара батковци
Сценограф: Теодор Киряков
Композитор: Александър Деянов - Skiller
Хореограф: Александър Манджуков

Спектакъла "Петък вечер" се проведе на  2 май от 19.00 ч. в Комплекс "СИЛА".

 

 

BALKAN GRAND PRIX - 30.04.2023г.

BALKAN GRAND PRIX е турнир по бодибилдинг, включен в календара на NPC Worldwide. Спортно шоу с международно участие и заявка, за това да се наложи, като ежегоден и развиващ се турнир.

Победителите в отделните категории на BALKAN GRAND PRIX, придобиват правото да участват на професионални квалификации на големи международни турнири.
BALKAN GRAND PRIX е начало на нов етап в развитието на бодибилдинга и фитнеса не само в България, но и на Балканския полуостров. Комерсиално шоу проведено по правилата и стандартите на NPC Worldwide, което има за цел да покаже красотата и хармонията на човешкото тяло, стремежът към съвършенните пропорции и единството на волята и духа за постигането на желания резултат.

 

BALKAN GRAND PRIX дава заявка да се превърне във водещо спортно събитие за бодибилдинга и фитнеса, не само в България, но и за Балканският полуостров и Източна Европа.
Турнирът ще се проведе под егидата и по правилата на NPC Worldwide и официално е включен в календара на федерацията. Календар с турнири провеждащи се на пет континента с участието на хиляди атлети. Победа в такъв турнир е крачка към професионалният бодибилдинг и мечта за всеки атлет. За да оценяват формата на участниците, е поканено жури от международни лицензирани съдии с голям опит.

 

NPC Worldwide е най-голямата организация по бодибилдинг и е единствената призната от IFBB Pro League.
IFBB Pro League е професионална лига по бодибилдинг и фитнес, която провежда най-големите и известни професионални турнири като : Мистър Олимпия и Арнолд Класик и др.
NPC Worldwide идва в България и дава възможност на стотици състезатели, мъже и жени да премерят сили на световна сцена и да проверят своята форма, а на нас зрителите да се докоснем до атмосферата на това шоу.


BALKAN GRAND PRIX 4  се проведе в Пловдив! Домакин на турнира бе Комплекс С.И.2Л.А.

Фотограф: AleksDiPhotography

 


Феноменалният PRIME ORCHESTRA в България с РОК програма! - 29.04.2023г.

Кавъри и машъпи на световни хитове и саундтраци в оригинални аранжименти, заедно със зрелищни визуални ефекти -  всичко това се случи на концерта на PRIME ORCHESTRA на 29 април!

Заедно със светлинното шоу и специалните ефекти публиката  се наслади на песните на любимите си групи SYSTEM OF A DOWN, PRODIGY, SCORPIONS, QUEEN, AC/DC, METALLICA, RHCP, DEEP PURPLE, DEPECHE MODE, EMINEM, BILLIE EILISH, SAM SMITH или WEDNESDAY OST.

Prime Orchestra с участието на рок група, вокалисти, хор, струнни, духови и ударни инструменти и дори звукови ефекти на живо от DJ със светлинно и визуално шоу - се проведе нс  29 април от 19:00ч. в  Kомплекс С.И.2Л.А.!

Концерт-спектакъл "Рипни сърце" с участието на АНСАМБЪЛ ПИРИН-23.04.2024г.

 

Завладяващ сетивата концерт "Рипни сърце" с майсторските изпълнения на ансамбъл "Пирин"  се проведе в Комплекс С.И.2Л.А. на 23 април от 19 ч.

 

Един завладяващ сетивата концерт с майсторските изпълнения на ансамбъл "Пирин" - Благоевград. Уникална феерия от танцови, музикални и хорови изпълнения ни потопиха в магията на българския фолклор, докосвайки душата и сърцето.

 

Професионален фолклорен ансамбъл "Пирин" е един от трите най-големи, най-известни и най-атрактивни в България, като със своите изпълнения е прославил родината ни по целия свят и изправял на крака публиката в не една и две зали.

 

За времето от своето съществуване ансамбъл ”Пирин” е изнесъл над 10 000 концерта пред повече от 7 милиона зрители у нас и в над 60 страни по всички континенти на света. Артистите от ансамбъла са излизали на всички престижни световни сцени.

Грузинската легенда - Шоу - 22.04.2023г.

Неповторимото танцово шоу „Легендите на Грузия” препълни Комплекс С.И.2Л.А. в събота на 22 април. Уникална симбиоза от ритми, танци и музика пренесоха пловдивчани в гордите планини на Грузия. Танцьорите завладяха зрителите с разказа за историята и традициите на своята родина. На сцената бе представена магия от светлина, уникални костюми и ритми. Момичетата се носеха по сцената с невероятна грация, а мъжете запалиха атмосферата с буйни ритми. Танцьорите се движиха така умело на пръсти, че отстрани изглеждаше сякаш са на кънки. Буквално се пързаляха по сцената и то в невероятен синхрон.  Искри прехвърчаха в залата пък по време на танца със саби, който накара цялата публика да настръхне. Впечатляващо бе и умението на танцьорите да изпълняват сложната хореография и то на колене.

 

„Грузинска легенда“ се превърна в един от най-зашеметяващите музикално-хореографски спектакли, използващи най-съвременни технологии. Според световната преса по своя мащаб и драматургия той превъзхожда лидерите в жанра като танцовото шоу "Lord of the Dance". Грузински артисти обраха овациите в Германия, Швеция, Англия, САЩ, Япония, Канада и Китай, в повече от 50 страни на петте континента.

"... Това е представлението на живота! Всеки трябва да го види поне веднъж в живота си!" - така френското издание на Le Figaro говори за "Грузинската легенда". Репортерите на New York Post вярват, че всяко шоу се превръща в истинска награда за публиката. Грузинските танци нямат аналози традиционно, съдейки по движенията и позата на танцуващ грузинец, семейството може да реши дали дъщеря им да се омъжи за него или не.

 

ГРУЗИНСКИТЕ ТАНЦИ НЯМАТ АНАЛОЗИ

Да танцуваш на пръстите си и да въртиш коленете си е велико изкуство. А жените... Виждали ли сте как грузинските жени се плъзгат по сцената - като лебеди по водна повърхност? „Трябва да си роден грузинец, за да можеш да танцуваш така“, обясняват самите танцьори. Спектакълът е изпълнен с любов към Родината, всичко е въплътено в музиката, песните и танца: порив на вятъра, удар на барабани, великолепна тишина на планините, радостен ропот на планински потоци…

 

CARTOON CIRCUS - 19.02.2023г.

Цирк "Иванов" е създаден през 2004г. в Италия от Христо Иванов и неговото семейство,което живее там повече от 20 години. Набира голяма популярност по адриатическото крайбрежие, но през 2010г. прави първото си турне в България. Опитът натрупан зад граница е причината за огромният успех на цирка в родината и го превръща в един истински бутиков цирк от висок клас.
Цирк "Иванов" представя за първи път в България тематичен цирков спектакъл за деца. Изцяло с любими анимационни и филмови герои, събитието ще остане задълго в детското сърце!
Уникални ефекти, музика, смях, акробатика и много изненади в компанията на Пес Патрул, Елза и Олаф, Трансформърс, Маша и Мечокът, Супергерои, Дисни принцеси, смърфове...и още и още!
Всички деца дошли с костюми на любимите си герои ще участваха в косплей конкурс с награди!
Забавлението бе гарантирано!

Bulgaria Wants You - 11.02.2023г.

Може би стоиш на кръстопът и се чудиш накъде да поемеш.

На 11 февруари  се проведе първото събитие за 2023г. ,"Bulgaria Wants You", в Пловдив. Мястото бе Комплекс "С.И.²Л.А."

Поканени бяха успешни и вдъхновяващи личности, които разказваха за своя опит.

През цялото време имаше достъп до изложбената площ с работодателски щандове, където можеше да разговаря с представители на компаниите и директно да се кандидатства за актуални, свободни позиции.

Генерален партньор в Пловдив e Kaufland Bulgaria

Входът беше свободен с предварителна регистрация на www.bulgariawantsyou.com/events

Lords Of The Sound - 21.01.2023г.

Модерният симфоничен оркестър Lords of the Sound  проведе най-грандиозния концерт с уникална шоу програма! Само музиката на живо може да изрази цялата гама от човешки чувства: от безгранична радост до неудържим гняв.

Блестящ концерт от над 45 музиканти на Lords Of The Sound, съчетани с най-добрите композиции на Hans Zimmer, потопиха публиката в едно незабравимо изживяване. В залата прозвучаха следните хитове: Spiderman 2, The Dark Knight, Interstellar, Gravity, Sherlock Holmes, The Pearl Harbor, Gladiator,, Inception, Pirates of the Caribbean, Spirit , Wonder Woman, Мадагаскар.

На 21 януари от 19:00ч. Lords of the Sound  изнесоха спектакъл с нова програма „Музиката на Ханс Цимер” в Пловдив, а мястото беше Комплекс С.И.2Л.А.

Фотограф: AleksDiPhotography

Международен турнир по кикбокс "Plovdiv Open 2022"- 17-18.12.2022г.

Пловдив прие на 17 и 18 декември, в Комплекс "С.И.2Л.А.", силният международен турнир по кикбокс "Plovdiv Open 2022".

Турнирът организиран от Бултрас Файт Клуб, Стар Tийм, съвместно с Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай, се проведе за втора поредна година.

Турнирът ще включва стил "лоу кик" и дисциплините на татами - пойнтфатинг, лайт контакт и киклайт контакт.

Това е пореден турнир, който се организира от Бултрас Файт Клуб.

Ексклузивна актьорска вечер - 14.12.2022г.

ПК „АЖУР ПИКО“ и „МАСКАРТ“ сътвориха една истинска звездна вечер изпълнена с музика, театър, усмивки и забавление!

Участие взеха едни от най-обичаните български актьори – Аня Пенчева, Иво Аръков, Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Албена Михова, Кирил Ефремов, Евгени Будинов, Елен Колева. Със специалното участие на Мариус Куркински и Виктор Стоянов!

След изключително успешното лятно турне и поради желанието на всички Вас – публиката, звездният актьорски състав се завърна в града под тепетата на 14 декември от 19:00ч. на голяма сцена в Комплекс С.И.2Л.А.

Церемония по дипломиране на випуск 22' - Медицински Университет гр.Пловдив

WINBET Snooker Special - Рони О'Съливан vs. Джими Уайт - 26.11.2022г.

Действащият световен шампион по снукър Рони О`Съливан отново  гостува в България. Носителят на общо седем титли от шампионата на планетата изигра два демонстративни двубоя срещу друга от живите легенди на джентълменския спорт - 6-кратния финалист в театъра "Крусибъл" Джими Уайт.

Ракетата и Вихрушката, които са много близки приятели,  зарадваха българската публика на 26 ноември (събота) от 18:00 ч. в Пловдив. Домакин на събитието беше Комплекс С.И.2Л.А.

Притежателите на ВИП билети  имаха възможността да се срещнат, разговарят, снимат и получат автографи от двамата играчи в рамките на 30 (тридесет) минути преди шоуто".

За последен път Рони беше в България през септември 2017 г., когато изигра демонстративен мач в София срещу тогавашния рекордьор по брой световни титли Стивън Хендри. С триумфа си в Шефилд тази пролет Гения от Чигуел изравни седемте трофея на великия шотландец.

Фотограф: AleksDiPhotography

"Ние сме Ку-Ку Бенд" - 19.11.2022г.

„Ку-Ку Бенд“ е българска музикална група, която е създадена през 1993г. с първоначален състав от Слави Трифонов, Евгени Йотов и Илия Илев - Професора.

Групата притежава някои от най-скъпите инструменти в страната и участва в много телевизионни предавания. Има издадени 23 албума, над 300 песни, стотици концерти, 13 турнета (1 от които в САЩ).

"Ку-Ку Бенд" твори в различни стилове като фронтменът ѝ Слави Трифонов многократно е определял стилът на тяхната музика като „етно-рок“, смесица между рок музиката и балканското звучене, тъй като в групата има изключително различни инструменти – както електрически китари, така и кларинет.

 

Един концерт с песните, които  написаха историята на групата.

"Ку-Ку Бенд" - една история, която продължава!

"Ние сме Ку-Ку Бенд" - едно незабравимо изживяване с най-емблематичните им песни.

Концертът на групата,в Пловдив, се проведе в Комплекс С.И.2Л.А.  на 19 ноември 2022г.

Фотограф: AleksDiPhotography

Държавно първенство по Кикбокс стил К1 и Татами всички стилове - 29-30.10.2022г.

За втора поредна година "Бултрас Файт Клуб" организира и проведе, съвместно с “Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай”, най-голямото състезание от спортния календар на БККМТ по Кикбокс стил К1 и Татами всички стилове.

Състезанието се проведе в многофункционалната зала на Комплекс С.И.2Л.А. на 29 и 30 октомври.

Фотограф: AleksDiPhotography


Суперкупата на България по волейбол - 15.10.2022г.

Двубоят за Суперкупата на България по волейбол се проведе в Пловдив.
Мачът бе на 15 октомври от 18.30 часа в Комплекс С.И.2Л.А.

 

Хебър (Пазарджик) спечели Money+ Волейболна Суперкупа 2022 след победа 3:1 срещу вицешампиона от миналия сезон Нефтохимик 2010 (Бургас).

Шампионите от Хебър (Пазарджик) триумфираха с трета Суперкупа на България.

Фотограф: AleksDiPhotography

След 2 години пауза GplayTV обявява първото си събитие за 2022 година.

На 25-ти и 26-ти Юни те бяха в Комплекс СИ²ЛА за второто издание на двудневното им събитие

GplayTV Gaming & Hardware WKND Plovdiv

На турнирната зона ще може да се включите в съзтезанията по CS:GO, League of Legends, FIFA 2022 и Fortnite.

 

Ще имате на разположение различни рейсинг симулатори, за да усетите тръпката от високата скорост, а за най-бързите ще има награди. Ще ви потопят във виртуалната реалност с най-интересни игри за сезона.

 

Ще може да се срещнете и играете срещи любимите си стриймъри като PersiArmy, Nothx, ZinG, Kikoncho, Ellybels, Alemlol и много други. В хардуерната зона ще ви очакват екипът на Gplay.bg и Bulgarian Tech Channel с интересни задачи и активности.

 

Експо зоната ще изкефи всеки фен на последните новости при гейминг периферията и хардуера тъй като ще ви даде възможност да пробвате топ продуктите. На главна сцена ще се случат любимите сегменти „познай периферията“, “kahooot викторина“ и ще имате възмност да премерите сили с екипа на GplayTV.

Националият балет на Грузия "Сухишвили" на 75 години с 75 танцьора - 11.06.2022г.

Световна сензация - Национален балет на Грузия "Сухишвили" идва на турне в България със специална юбилейна програма по случай 75-годишнината си.Двучасовата програма ще представи най-зрелищните и емблематични танци, създадени за послените 75 години от поколения "Сухишвили".На сцената ще излязат 75 танцьора и собствен оркестър на "Сухишвили" Ще бъдат сменени 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка , украсени със скъпоценни камъни.Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със саби и  ножове,изработени от стари грузински майстори-запазената марка на" Летящите грузинци".

Юбилейните концерти на "Сухишвили" започват по традиция от столицата на Грузия - Тбилиси, където ансамбъла се слави със статут на национални герои.Ансамбълът поставя рекорд в "Ла скала", където публиката ги вика на бис 14 пъти. Сред най-големите почитатели на "Сихишвили" са Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Шарън Стоун, Пеле и др.Създаден 1945г., за 75 години "Сухишвили" изнася нас 10 000 концерти на 5-те континента, в 88 държави, а публиката надхвърля 50 милиона души.Българските зрители ще имат удоволствието да наблюдават тези незабравими шоу-спектакли този юни.В Комплекс СИ²ЛА юбилейният концерт на "Сухишвили" ще се проведе на 11-ти Юни от 19:00ч.Билети можете да намерите на рецепцията на Комплекса, както и в мрежата на Eventim:ТУК

Акустичен концерт на Графа „Утре отново“ 12.06.2022г.

Преди няколко месеца Влади Ампов – Графа обяви, че работи по нов, изцяло акустичен концертен проект, който ще представи за първи път на 11 юни в Пловдив. Новината за лошото време и вероятността публиката да не се чувства комфортно при евентуални бури и валежи, не промени намерението на Графа и музикантите му да зарадват феновете в града на тепетата. Екипът на певеца прояви изключителна гъвкавост, като за по-малко от 24 часа успя да организира преместването на събитието на закрито, макар и ден по-късно.
Концепцията на акустичният концерт „Утре отново“ е публиката да се чувства уютно, докато се наслаждава на новите версии на големите хитове на Влади Ампов. В последна сметка целта ще бъде изпълнена, защото сценографията, звука и осветлението вече са приспособени към акустиката и архитектурата на Комплекс „Сила“.
Събитието ще се състои на 12 юни, а мястото е Комплекс „С.И.2Л.А.“.

Извънредно положение 19.05.2022г.

След големия успех през месец Февруари, трите фурии отново ще завладеят сцената на Комплекс С.И.²Л.А.
Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова завладяват публиката с оригинален авторски сценарий по истински истории от времето на карантината в стендъп комедията „Извънредно положение“.

Богдана, Здрава и сценаристът Светослав Томов са описали изключително цветно преживяванията си, уморени и отегчени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, хората без маски, онлайн обучението, притеснени от липсата на работа, фризьор, пространство и какъвто и да било нормален социален живот.

Трите актриси разказват истерично смешно как те самите преживяват блокадата на 60 квадратни метра с мъж, деца и домашни любимци и не се страхуват да наричат нещата с истинските им имена. Със сигурност хората от публиката ще се разпознаят в тези истории и ще разберат, че не са били сами в тази сложна ситуация.

Постановката обещава смях, добро настроение и различен поглед към ежедневието, в което бяхме поставени всички.
Билети можете да намерите на Рецепцията на Комплекс С.И.²Л.А., както и в мрежата на Eventim : ТУК

13-15.05.2022г. Спорт, спа и парти уикенд

 

Спорт, спа и парти уикенд в Балнеокомплекс АкватониК с треньорите на Комплекс С.И.²Л.А.
Третото издание на спортния ни уикенд определено ще е нещо, което дълго ще помните. Много спорт, страхотни емоции и незабравими преживявания са само малка част от нещата, които ще изживеем на 13, 14 и 15 май. Инструкторите на Комплекс С.И.²Л.А. - Мария, Цани, Зузи, Ивона, Лусиана и Кристиян, ще ви мотивират и ще ви покажат колко добре можете да се чувствате докато спортувате. Любезните ни домакини от Балнеокомплекс АкватониК ще се погрижат за приятната атмосфера, хубавата храна и качествената почивка след тренировките.
Ще има много спорт, много предизвикателства, а черешката на тортата ще бъдат нашите тематични вечери.
Каним Ви на уикенд, който не можете да изпуснете
......................................................
Цени:
- Цената на събитието е 180 лв (цената е за 1 човек и включва две нощувки в двойна стая, две закуски, две вечери (изхранването е на блок маса), както и всички групови тренировки с треньорите на Комплекс С.И.²Л.А.
- Цена за единична стая: 232 лв
- За деца до 7-годишна възраст - събитието е безплатно
- За деца от 7 до 14 години (ненавършени) - цената е 70 лв (за двете вечери).
- Възможност за организиран транспорт - 30 лева на човек в двете посоки.
!!!Заплащането на сумата може да се извърши на рецепцията на Комплекс С.И.²Л.А., както и по банков път след предварително резервиране и получаване на банкова сметка. Поради органичеността на местата,
запазването на място става чрез заплащане на капаро от 50 лева. Остатъка от сумата трябва да бъде платен до 30.04.2022г.
Повече информация за събитието можете да получите на телефон: 087 78 888 80
............................................
Пълната програма на събитието очаквайте съвсем скоро.

18.05.2022г. КОСМИЧЕСКАТА ВАЛЯ БАЛКАНСКА - НАЦИОНАЛНО ЮБИЛЕЙНО ТУРНЕ

Фоклорен ансамбъл за народни песни и танци РОДОПА – Смолян, с гордост представя на 18 май в Пловдив ,зала С.И.²Л.А., старта на националното юбилейно турне КОСМИЧЕСКАТА ВАЛЯ БАЛКАНСКА. В мултиумедийния концерт-спектакъл, режисиран от Адриан Петров, до легендарната Валя Балканска, на сцената, застават музикантите, певците и танцьорите на ансамбъла и специалните гости : „100 каба гайди" , ансамбъл „Еподай" ,гайдарски състав „Дельо Хайдутин", дългогодишният неизменен партньор на Валя - гайдарят Петър Янев, и огнената ДЕСИ ДОБРЕВА.

Всички знаем и се гордеем, че от години неземният глас на Валя Балканска се рее в Космоса с изпълнението на песента „Излел е Дельо хайдутин", което е включено в златната плоча на американските космически апарати „Вояджър" . Гласът й пътува между звездите, но самата Валя Балканска не спира да пътува по земята и да се среща с обичащата я публика. За това този мащабен спектакъл е реверанс към таланта и обичта на Валя към публиката.
Билети можете да намерите на рецепцията на Комплекс С.И.²Л.А., както и в мрежата на Eventim: ТУК

 

17.04.2022г. "Международен турнир по кикбокс"

В Комплекс С.И.²Л.А се проведе международен турнир по кикбокс "PLOVDIV OPEN KICKBOXING TOURNAMENT". Седем игрални полета и над 45 спортни съдии и рефери по кикбокс бяха ангижари за обслужване на мероприятието.
Общо 847 заявки от 19 клуба бяха регистрирани в sportdata. Два от най-големите и силни клубове на Унгария "DEBRECZENI TEAM" и "KIRALY TEAM" заедно с колегите си от Босна и Херцеговина "K.B.V. KOBRA" също  допринесоха за още по-голямата конкуренция. Организатори на турнина бяха спортните клубове STAR Team и Bultras Fight Club  със съдействието на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.  Под покрива на спортната зала премериха сили действащи Европейски и Световни шампиони по кикбокс в татами стиловете.
Това е най-голямото за годината и до момента спортно мероприятие, което задмина дори и емблематичното първенство през 2019г. в гр. Бургас.

13.03.2022г. "Игра за двама" - Театър

"Игра за двама" с премиера в Комплекс С.И.²Л.А.
ИГРА ЗА ДВАМА е комедия за разминаванията и недоразуменията в отношенията между мъжете и жените.
Актьорите София Бобчева и Александър Кадиев се въплатиха в 16 различни роли на хора от нашето съвремие – телевизионни водещи, плеймейтки, фолк певици, търговци, интелектуалци, астролози, патриоти…
Авторът Иво Сиромахов разказва с ирония и усмивка историите на няколко двойки, които изпадат в абсурдни ситуации, търсейки любов, разбиране, пари или известност.
В ИГРА ЗА ДВАМА, режисирана от Златомир Молдовански, зрителите надникнаха в кухнята на театъра и сами видяха как се подготвя едно представление. Пред погледа на публиката актьорите влизаха от една роля в друга, сменяха различни образи, въвеждаха ни в процеса на създаване на спектакъла.
... Защото животът е игра, в която всички ние участваме. Важното е да го правим с усмивка.
ИГРА ЗА ДВАМА
С участието на:
София Бобчева
Александър Кадиев
Автор – Иво Сиромахов
Режисьор – Златомир Молдовански
Сценограф – Ивелина Минева
Музикално оформление – Стефан Здравески

26.02.2022г. "Извънредно любовно" - Театър

 

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова преживяват ново извънредно положение. Този път „Извънредно ЛЮБОВНО“. Комедийният стендъп спектакъл е създаден по осем реални любовни истории. Всички те са разказани, изиграни и изтанцувани на сцената от трите актриси. Постановката ни показа, че любовта е навсякъде – в скоростта, с която две коли се гонят по магистралата, на чина в първи клас, в един голям шоколад, в една невероятна рокля. Любовта е избухване в хотелска стая, в хилядите въпроси след едно изпратено съобщение, в спомените на баба Надя или… в нежния звън на най-красивата камбана. Сценаристите Здрава Каменова, Богдана Трифонова и Светослав Томов събират и описват по оригинален истински любовни истории, които със сигурност ще се разпознае всеки един от вас. За музикалната атмосфера пък се погрижи Иво Спасов.

05 и 06.02.2022г. Турнир по фехтовка "Аспарухов меч"

На 5 и 6 февруари елитът на сабя при младежите и девойките посети  Пловдив за най-стария турнир по фехтовка у нас "Аспарухов меч".

В първия ден на надпреварата на пътеките излязоха жените до 20 години. Заявки за участие подадоха 90 девойки от 21 държави. България  се включи с 11 сабльорки като най-големи бяха очакванията към Емма Нейкова, Ана Михайлова, Калина Атанасова, Белла Иванова, Габриела Захаринова и Кристина Миланова. Те се борят за място в тима, който представя България в отборните надпревари за Световната купа и постоянно подобряват играта си. По-младите състезателки Сияна Епитропова, Мариела Георгиева, Ана-Франческа Качулева, Василена Кръстева и Виктория Шаварш също потърсиха изява срещу най-добрите сабльорки на планетата.

В неделя се състезаваха младежите – 151 състезатели от 18 държави. За медалите спориха представители на най-силните фехтовални нации – Русия, САЩ, Италия, Франция, Унгария и още много държави, които след години ще печелят купите в големите състезания.В Пловдив пристигна и  водачът в световната ранглиста за младежи – Адам Моатаз от Египет, N3 в ранглистата Артьом Тереков от Русия и N4 Дмитри Насонов от Русия.

В турнира участватха и 17 българи, като най-големи бяха очакванията към Тодор Стойчев. Той е носител на Европейската купа по фехтовка за кадети за сезон 2019/2020, а през декември 2021 спечели второ място на турнира за Световната купа за младежи в Полша. Сега Стойчев е на девето място в световната ранглиста за мъже до 20 години и ще се бори за медал, за да подобри класирането си. Освен него добро представяне търсиха и Димитър Райкин и Георги Златаров. Те имат силни индивидуални изяви и гледат към призови класирания при младежите и при мъжете. Ивайло Александров, Виктор Филев, Ясен Стоянов Александър Генков, Никола Господинов, Ангел Вълков, Михаил Хаджилазов, Камен Христов, Валентин Кювлиев, Даниел Левиев, Симеон Михайлов, Александър Панев, Павел Павлов и Валентин Воденов се бориха за победи на международната арена, вдъхновени от Тодор Стойчев.

Публикации:

"Аспарухов меч" - обзор на турнира - b1bbox

 

28, 29 и 30.01.2022г. Световна купа по сабя за жени

Най-добрите сабльорки на планетата се събираха от 28 до 30 януари в Пловдив за турнир, валиден за Световната купа на сабя за жени. В петък бяха срещите индивидуално в групите с начален час 10:00 и елиминациите, стартиращи в 13:30 ч. В събота бяха излъчени шампионките индивидуално, като боевете започнаха в 10:00 ч. В неделя се състоя отборната надпревара.

Заявки за участие са подали 150 състезателки от 28 държави, сред които са световните сили във фехтовката от Русия, Франция, САЩ, Унгария, Италия, Япония, Испания и Гърция. България беше представена от 9 сабльорки, начело с европейската шампионка за девойки за 2020 г. Йоана Илиева. Освен нея на пътеките в спортен комплекс СИЛА излязоха Емма Нейкова, Олга Храмова, Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова, Кристина Миланова, Теодора Вутова и Габриела Захаринова.


Отборната надпревара се състоя в неделя, а българският тим излезе със самочувствие за двубоите си. Четвърто място в турнир за Световна купа е най-доброто класиране за женски отбор на сабя в историята на българската фехтовка. Въпреки че тимът ни е млад, доминира над именити съпернички от Русия и от Германия и показа, че може да победи всеки отбор. Така след шестото място в Грузия преди две седмици е ясно, че големите сили във фехтовката ще трябва да се съобразяват с българките. А голямата цел пред тях е участието на олимпийските игри през 2024 г.

 

Публикации:

Най-добрите сабльорки на планетата идват за Световната купа в Пловдив - bulfencing.com

 

 

 

22.12.2021г. Коледен концерт на VIENNA SCHONBRUNN ORCHESTRA

Да те завладее приказка и то от онези, които се случват в дворец, във Виена, малко преди Коледа!

На 22.12.2021 любителите на красивата класическа музика имаха удоволствието да се насладят на Коледния чар на Виена и то на родна земя. Под звуците на класически произведения от Joseph Haydn, Franz Schubert, W. A. Mozart, Щраус, Suppe, Millocker, Zeller, Виена заживява и у нас.
Прецизно поднесената програма, качествен звук и виртуозни изпълнения, достойни за една истинска Виенска приказка – това е малка част от вълнуващия празничен концерт, който  ни поднесе Оркестърът на двореца Шьонбрун.
Знаменитият диригент Guido Mancusi, двадесет и четиримата оркестранти и двамата солисти ни оставиха без дъх, като ни потопиха в магическата атмосфера на Коледна Виена.

 

Публикации:

 

Гости от Виена: Оркестърът на дворецът Шьонбрун ще бъде у нас в навечерието на Коледа - www.btvnovinite.bg

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена с коледен концерт в София и Пловдив - www.kafene.bg

Оркестърът на двореца Шонбрун идва в Пловдив - www.marica.bg

Дворцовите музиканти, които пазят традициите на Моцарт с концерти в България - www.btv.bg

 

 

 

10.12, 11.12. и 12.12.2021 Държавно първенство по кикбокс стил К1 и турнир кикбокс за деца

Източник снимки: trafficnews.bg

 

За първи път от шест години град Пловдив прие турнир по кикбокс от такъв ранг

Завърши Държавното първенство по кикбокс за Купа Бултрас, което се проведе от петък до неделя в Комплекс С.И.²Л.А. Организаторите от Bultras Fight Club получиха висока оценка за организацията на турнира, който беше и първият организиран от клуба и последен за годината в календара на Българската федерация по кикбокс и муай тай.

Очаква се турнирът да стане ежегоден и Пловдив да посреща и за в бъдеще най-добрите ни състезатели по кикбокс.

Кметът Здравко Димитров откри официално турнира в събота и даде дума, че ще направи всичко възможно той да се провежда всяка година. На церемонията присъстваха още председателят на Българската федерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, зам.-кметът на Пловдив по сигурността Йордан Ставрев, вицепрезидентът на родната федерация по таекуондо и кмет на район „Тракия” - Костадин Димитров, както и Стоян Стоянов – управител на Кепитъл секюрити, който е един от спонсорите на първенството.

В първенството участваха над 200 състезатели от над 30 клуба, а битките бяха в различни възрастови категории - деца, юноши младша и старша възраст, мъже и жени.

 

Публикации:

Стартира Държавното първенство по кикбокс за Купа Бултрас - trafficnews.bg

Bultras Fight Club с 27 медала и първо място при децата на Държавното първенство по кикбокс за Купа Бултрас - trafficnews.bg

Галин Димов: Турнирът в Пловдив ще стане ежегоден, кикбоксът може да направи дебют на Олимпиада през 2028-а година - trafficnews.bg

Bultras Fight Club възродиха кикбокса в Пловдив - plovdivmedia.bg

 

28.10.2021 "Извънредно положение" - театър

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова завладяват публиката с оригинален авторски сценарий по истински истории от времето на карантината в стендъп комедията „Извънредно положение“.

Богдана, Здрава и сценаристът Светослав Томов са описали изключително цветно преживяванията си, уморени и отегчени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, хората без маски, онлайн обучението, притеснени от липсата на работа, фризьор, пространство и какъвто и да било нормален социален живот.

Трите актриси разказаха истерично - смешно как те самите преживяват блокадата на 60 квадратни метра с мъж, деца и домашни любимци и не се страхуват да наричат нещата с истинските им имена.

25.10.2021 "Отчаяни съпрузи" - театър

Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров са „Отчаяни съпрузи“. Тримата разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години. Историите на тримата се обединяват от отчаяните опити на Бойко да си върне любимата. Можете да си представите какво следва. Всички сме изпадали в подобни ситуации на полето на сложните взаимоотношения между мъжете и жените. Актьорите използват собствените си имена в постановката, за да я доближат максимално до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко-Хендрикса.

24-26.09.21г. Спорт, СПА и Парти Уикенд 2

Второто издание на  Спорт, спа и парти уикенд в Хотел АкватониК – Велинград се проведе в края на септември. Зузи, Мария Папаянопол, Яни, Ивона и Мария Коруева бяха инструкторите, които отново ни заредиха с много спорт и положителни емоции.
Тренировките тази година бяха Body Fit, Steel Tonic, Йога, Kangoo Jumps, Функционална тренировка, Aqua Fit, Power Yoga. Всички премерихме сили и в традиционните Игри на СИЛАта, като раздавахме медали за 1-во, 2-ро и 3-то място.

Поглезихме се в СПА центъра на Балнеокомплекс АкватониК, а в последния ден направихме приятен поход в околностите на Велинград.

25.05.2021г. Intelligent Music Project

Източник снимки: Intelligent Music Project

 

Intelligent Music Project и специалните гости на The Creation Tour - Рони Ромеро (Rainbow), Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Карл Сентанс (Nazareth) направиха незабравимо шоу в Комплекс С.И.²Л.А. на 25 май 2021г. Рок феновете, зажадняли за контакт на живо със своите любими изпълнители, успяха да си върнат тръпката с 2-часовото изпълнение на рок легендите.

 

Публикации:

"Възкръсването на рока на българската сцена се случи в Пловдив" - plovdiv.24

"Рони Ромеро и компания взривиха Пловдив с качествен рок" - marica.bg


 

19.05.2021г. "Да послушаме кино" с Хилда Казасян и Плевенска филхармония

Очарователната Хилда Казасян, заедно с фантастичните музиканти от Плевенска филхармония представиха концертът "Да пислушаме кино" в Пловдив за втори път. Пренесоха ни в света на вълшебната българска филмова музика от любимите ленти.
Съдържанието на концерта е докосна душите не само на меломаните, а и на хората, които не са изцяло отдадени на джаза, тъй като в програмата бяха подбрани най-любимите и познати мелодии от български игрални филми за всички времена като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.
На сцената до Хилда и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов, бяха и едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет.
Специални гости бяха Теодосий Спасов и Васил Петров.
Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл е подготвена от Васил Къркеланов.
Фантастичните аранжименти, които дават един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, бяха направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов.

17.05.2021г. "Рок звездата" с цигулка Ара Маликян превзе пловдивската сцена


Цигулката на един арменец и пианото на един кубинец покориха сцената на Пловдив. Световноизвестният Ара Маликян изнесе два последователни концерта в компанията на Иван Мелон в комплекс С.И.Л.А.

Появата им в България се отложи на няколко пъти заради пандемията, но повече от година по-късно виртуозът успя да завладее публиката с талант и пластичност. Верните фенове на Ара преживяха незабравима вечер, а дългото чакане си заслужаваше, защото екстравагантният музикант представи по неповторим начин новото си мащабно, цветно и еклектично шоу “Royal Garage Tour“.

Представлението беше като проекция на живата му – мултикултурно пътешествие, наситено с много емоции, цветове, усещания, послания. Светлинното шоу в залата пък допълваше всеки един тон, идващ от струните на Ара и клавишите на Мелон. Двамата не спираха да комуникират чрез звуци и жестове, така сякаш на моменти образът им се сливаше в един.

Световноизвестният виртуоз на цигулката не пропусна да се доближи до публиката – както физически, така и емоционално. Откри концерта си с изпълнение близо до зрителите и го закри така, а в паузите хващаше микрофона и разказваше истории. Освен харизма и пластика, Маликян блесна и с неподправено чувство за хумор.

- Източник Trafficnews.bg

Публикации:

Ара Маликян превзе Пловдив и София - monitor.bg

Ара Маликян и Иван Мелон с два концерта в Пловдив - marica.bg

Фурията с цигулка Ара Маликян мина през София и Пловдив - segabg.com

Магнетичният Ара Маликян свири в Пловдив след дълго отлагане - plovdivtime.bg

 

08 - 11.04.2021. Международен турнир по борба "Дан Колов -Никола Петров"

През изминалия уикенд се състоя Международният турнир по борба "Дан Колов - Никола Петров".
Залата ни се превърна в арена на разгорещени схватки между борци от четири континента. В турнира "Дан Колов-Никола Петров" участваха 53 български борци. Родните представители спечелиха общо 6 златни, 3 сребърни и 7 бронзови медала. Шампиони в своите категории станаха Биляна Дудова и София Георгиева при жените, Дейвид Димитров, Стоян Кубатов и Радослав Георгиев в класическия стил и Микяй Наим в свободния.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи златните пояси на най-добрите български борци в 58-то издание на международния турнир по свободна и класическа борба "Дан Колов-Никола Петров".
Спортният министър Красен Кралев поздрави президента на Българската федерация по борба Христо Маринов за отличната организация на надпреварата и пожела успех на нашите борци в предстоящата олимпийска квалификация, която ще се проведе в София от 6 до 9 май.

 

20, 21, 22 и 23.10.2021г. Забраненото шоу на Рачков

Четиро дни - смях, забавление... малко бягство от ежедневието.

“Забраненото шоу на Рачков” е моноспектакъл, в който с много смях Рачков въвежда публиката в кухнята на телевизията. Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали?  Пловдивската публика имаше възможността да се посмее на цялата телевизионна машина, разобличена в едно шоу. От сутрешните блокове до холивудските екшъни, от Бай Брадър до прогнозата за времето, от готварските предавания до спортните емисии -  Рачков има какво да каже по въпроса и то с много чувство за хумор.Това е първото телевизионно шоу извън телевизията, което разкрива смешната страна на телевизионните продукции, вкопчени във вечната борба за рейтинг.05 и 06.09.2020г. GplayTV Gaming Hardware WKND Plovdiv

 

Събитията на GplayTV винаги са били каймака на забавлението. И тази година отново оправдаха очакванията на посетителите. Всички участници имаха възможността да се срещнат със своите любимци, да поговорят, да се посмеят, да поиграят и накрая всеки да се прибере с един страхотен спомен от Gplay, но в същото време зареден с позитивна енергия.

На събитието имаше отделни зони, които всеки можеше да посети - турнирна зона, зана за забавление, meet and greet zona.

28, 29 и 30.08.2020г. Спортен уикенд в Хотел Акватоник с треньорите на Комплекс С.И.²Л.А.

 

Спорт, спа и парти уикенд в Хотел АкватониК - Велинград.
Eдин незабравим уикенд, в който тренирахме, забавлявахме се и дълго ще помним.
В райското кътче - Балнеокомплекс АкватониК, заедно с треньорите на Комплекс С.И.²Л.А. се заредихме с много положителни емоции и много добро настроение.
Две нощувки в сърцето на Родопите, по време на които Зузи, Цани, Яни, Пепи и Ивона ви вдъхновиха да спортувате и да се погрижите за вашето здраве.
Малка част от нещата, които бяхме подготвили:
-Тренировки  - Body Fit, Aqua Fit, Зумба, Aqua dance, Kangoo Jumps, Pilates, Power Yoga, Функционални тренировки, табата
- Спортни предизвикателства - "Игри на Силата"
- Забавления - тематична вечер - хавайско парти, парти вечер с DJ и караоке .


29.02.2020г. Хорът на Турецкий с нeвероятен концерт в Комплекс С.И.²Л.А.


Михаил Турецкий и неговите момчета разцепиха въздуха в Комплекс „С.И².Л.А.“ в Пловдив с огромния си талант. Буквално! Известният руски хор „Турецкий“ остави без дъх пловдивската публика вчера, като гласовете на талантливите музиканти обиколиха цялата зала и достигаха дори и до най-отдалечените кътчета. И то дори, когато пееха без микрофони. Уникални гласове, които те карат да ги усетиш с тялото си. Музикантите избраха градът под тепетата, за да отбележат 30-годишнината на хора.

Билетите за събитието бяха напълно разпродадени седмици преди гостуването. Солистите влязоха в различни превъплъщения, минаха през различни стилове и държави. Пяха на 10 езика, хитове от няколко десетилетия. Преплетоха рок и опера, руски романси и испански шлагери. Успяха да включват и публиката в своите изпълнения, като накараха цялата зала да пее с тях.

Талантливите солисти няколко пъти слязоха и сред публиката. Танцуваха с пловдивчанки, а на някои подариха и цвете. Хор „Турецкий“ демонстрира уникална симбиоза между непринуденост и дисциплина. Всеки един от солистите играеше с публиката, създаваше впечатление на импровизирани движения, а в същото време всичко се движеше по сценарий. На сцената излезе и най-младия вокалист, който част от състава от съвсем скоро - Алибек Алмадиев. Той е музикална сензация в родния си Казахстан и финалист в предаването „Гласът на Казахстан“. - източник trafficnews.bg

 

Публикации:

Михаил Турецкий в Пловдив: България, моя любов! - trafficnews.bg

Хор „Турецкий” са пели и с Путин, и с Хулио Инглесиас - marica.bg

3000 в зала С.И².Л.А. пяха "Моя страна, моя България" с Хорът на Турецкий - plovdivskinovini.bg

08 - 09.02.2020г. Международен турнир на сабя "Аспарухов меч"

Италианецът Джорджо Марчиано спечели първото място в международния турнир на сабя „Аспарухов меч“, валиден за Световната купа за младежи до 20 години в Пловдив. На финала в комплекс С.И².Л.А. той победи германеца Щефан Фридхайм с 15:6. Третото място разделиха Лука Фиорето и Пиетро Торе от Италия.

От българите най-добре се представи 17-годишният Тодор Стойчев, който завърши 26-ти от 107 сабльори от 23 държави В групите носителят на Европейската купа за кадети за миналата година записа четири победи и две загуби. В зоната на точките, на 31 позиция, се нареди и Галин Генов, който участва в първо международно състезание от 10 месеца. Стефан Рохас остана на 47 място, Димитър Райкин е 74-ти, Георги Златаров – 91-ви, а Ивайло Александров – 94-ти. Българските сабльори се представиха много добре и направиха генерална репетиция за европейското първенство за младежи и кадети, което ще се проведе от 22 до 26 февруари в Пореч (Хърватия).
Мексиканката Наталия Ботело спечели първото място при жените в международния турнир на сабя „Аспарухов меч“ в Пловдив. На финала на надпреварата, валидна за Световната купа за жени до 20 години, тя победи Клаудия Ротили от Италия с 15:11. Третото място разделиха италианките Бенедета Тарико и Мадалена Вестидело.

Шест българки успяха да излязат от групите, а най-добре се представи 14-годишната Емма Нейкова. Тя завърши 13-та в крайното класиране. Най-добрата българка и носителка на Световната купа за жени до 20 години за 2019 Йоана Илиева загуби боя си за влизане в топ 16 от италианката Бенедети Фусети с 13:15 и остана 23-та. Теодора Вутова завърши състезанието 32-ра, Симона Недялкова – 39-та, Виктория Шаварш 51-ва, а Белослава Иванова 58-а.

Наградата на името на Асен Лекарски за най-добре представил се състезател от България получи Емма Нейкова. Призът й беше връчен от Владимир Лекарски, син на именития ни фехтовач и участник в олимпийските игри през 1928 година в Амстердам. Специална награда на Allstar за най-добре класирали се български сабльори при мъжете и при жените взеха Емма Нейкова и Тодор Стойчев, който се завърши 26-ти в надпреварата при мъжете вчера. В церемонията по награждаване на победителите участваха Величка Христева, председател на Българска федерация по фехтовка и член на Изпълнителното бюро на Международната федерация по фехтовка, Георги Титюков, зам.-кмет на Пловдив, и Запрян Ванчев, член на УС на Българска федерация по фехтовка. - източник

02.02.2020г. ПСК Локомотив - ВК ЦАРЕВО

Тази вечер ПСК Локомотив победи отбора на ВК Царево с 3:0 (25:15,25:12,25:12)
Момчетата показаха невероятна концентрация и локомотивски дух и спечелиха първото домакинство от вторият полусезон на Източна група.

 

18.12.2019г. Има такава държава - концерт - спектакъл

"Има такава държава" е името на новия проект, който танцова формация  „Елика“  Пловдив подготвя с приятелите от „Интро Квартет“ и Формация „Наздравица.“

Спектакълът е със специалното участие на Цветана Манева, Бойко Кръстанов, Ивайло Гюров, Николета Дойчева и Compact Voices. Над 150 танцьори, музиканти, певци, актьори, невероятно сценично осветление и ефекти - всичко необходимо за един наистина грандиозен спектакъл.

Създадена преди по-малко от 15 години, танцова формация „Елика“ е безспорно сред най-важните културни символи на Пловдив и България. Със своето изумително шоу, пищни костюми и неизчерпаема енергия, формацията определено докосва сърцата на хората в България и чужбина. Постоянно развиващото се разнообразие от танци включва национални, класически и джаз танци. Танцова формация „Елика“ получава признанието си благодарение на творческия си, изпълнен с въображение и професионализъм екип. Колекцията от танци включва невероятно разнообразие от български фолклорни танци и чудесен международен репертоар от испански, африкански, латиноамерикански, грузински, руско-цигански, турски, гръцки, сръбски, ирландски, украински, румънски, руски, молдавско-цигански и индийски танци.
Време е да извървим най-важния път – пътят към себе си. Имаме много посоки за заминаване, но само една за връщане: в бащината къща. Търсим щастието по целия свят, за да го открием в самите себе си. Родината не е място, а чувство. Всеки от нас е България. Има причина да се родим тук. Да обичаме тук. Да създаваме тук.  Където и да живеем, само в България душата ни се чувства у дома. Времето ни даде възможност за избор: да мрънкаме до сутринта колко несправедлив е животът, или да си плюем в шепите и да направим България едно по-добро място.  Екипът на "Интро Квартет" в съвместен проект с уникалните момчета и момичета от Танцова формация "Елика" и живеещите в българския фолклор музиканти от формация „Наздравица“ разказаха, посредством музика и танц, историята на едно Пътуване. Представяйки емблематични музикални пиеси с ефектна хореография, "прелетяха" от България до Франция, Италия, Америка, Русия, за да се завърнат отново в Родината.

Публикации:

Над 150 танцьори, музиканти, певци и актьори разтърсват сцената на Комплекс С.И.²Л.А. с “Има такава държава“ - plovdivnow.bg

“Има такава държава“: Грандиозен спектакъл със 150 артисти обединява Пловдив - plovdivnow.bg

 

14.12.2019г. Шоу без име - Спектакъл на Нешка Робева

Нешка Робева и нейните момичета и  момчета, представиха най-новото си „ШОУ БЕЗ ИМЕ“, но с КАУЗА!
Младите български таланти в спорта и изкуството се срещнаха с едно общо мото: „Можем и сами, но без вас /нашата публика/, не можем... "Шоу без" събра на една сцена толкова много талант, любов и труд. Публиката подкрепи с бурни аплодисменти тези прекрасни момичета и момчета.

Всички средства събрани от спектаклите ще бъдат справедливо разпределени между участващите клубове и формации, защото всеки талант има нужда от подкрепа.

10.12.2019г. Мариус 50 - Сборен моноспектакъл на Мариус Куркински

Вълшебен Мариус Куркински подари на Пловдив вълнуващ празник с най-доброто от моноспектаклите си, изиграни през годините. Изключителният български актьор и режисьор сглоби представлението от любимите на цяла България „Дон Жуан”, „Песен на песните”, „Дамата с кученцето”, „Евангелие по Матея”, „Самият човек” и изключителните „Сънят”, „Сътресение”, „Български разкази”, създадени и случили се на сцената на Пловдивския драматичен театър, както и „Сънят на смешния човек” и „Юбилей”. Моноспектакълът бе най- искреното обяснение в любов към театъра и най- вълнуващата илюстрация на страстта, която той влага във всеки свой спектакъл.

С пъзела от откъси актьорът отбеляза 50-годишнината си и за пореден път затвърди името си на един от най-отдадените на театъра творци. Публиката премина през отделните емоционални образи, водена от кратките анонси на Мариус. Всеки фрагмент от любимите на стотици хиляди фенове моноспектакли допълваше богатата галерия, създадена през годините от Куркински. Той надграждаше заряда на спектакъла, а на финала съвсем заслужено получи френетични аплодисменти.Цели шест пъти актьорът излизаше на сцената, но публиката не искаше да се раздели с него. Затрупа го с цветя, за да му върне любовта, която Мариус раздава с играта си.

Най-завладяваща  бе реакцията на публиката, която за пореден път показа на големия български актьор, че има нужда от неговото изкуство и е готова да го следва навсякъде в пътуването из големия театър. Добрата новина за онези, които не са успели да се сдобият с билети, е, че Куркински ще покаже юбилейния си моноспектакъл отново.

Очакваме го с радост, а дотогава пожелаваме на актьора здраве, вдъхновение и още много хубави роли, защото за никой не се съмнява, че Мариус е космос, актьор, роден, за да влюбва публиката в театъра. - източник trafficnews.bg


Публикации:

Пловдив каза "Обичам те!" на Мариус - trafficnews.bg

Мариус на 50: Всичко съм премахнал от живота си. Остана вакуум и само един театър в средата - impressio.dir.bg

Уникално! Зала С.И.Л.А на крака пред Мариус Куркински - marica.bg

Мариус Куркински идва с юбилеен мегаспектакъл в Пловдив - marica.bg

 

06.12.2019г. ЛЮБ3 - 30 години на сцена

"Емблематичното име на руската музикална сцена и любимци в България – група “Любе“  взриви публиката в Пловдив на 6 Декември. "Любе“ изпълниха, както най-популярнети си песни “Комбат", “Солдат", “Там за туманами", “Песня о звёздах", “Позови меня тихо по имени", така и нови песни.

Група “Любе“ е сред популярните лица на руската култура по цял свят, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Групата се състои от 6 музиканти, като фронтмен е Николай Расторгуев, който е и народен артист на Русия.

Създател на "Любе“ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата.

В началото на 1989 г. група “Любе“ записва първите си песни – "Либерци“ и "Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с "Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента "Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

"Любе“ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят. През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател. Почитател на група "Любе“ е и президентът на Русия Владимир Путин." - plovdiv24.bg

 

Публикации:

"ЛЮБ3" с концерт в Пловдив довечера - plovdiv24.bg

Легендарните "Любе" разтърсиха Пловдив - plovdiv24.bg

Феноменът на "ЛЮБ3" - btvnovinite.bg

Николай Расторгуев: В група "Любе" сме едно семейство - btv.bg

05.12.2019г. Кунг Фу театър на Джеки Чан: Програма 11 война

"На 05.12. в Комплекс С.И.²Л.А., в Пловдив, китайската приказка оживя чрез спектакъла „11 война“. Тя се развива в шест действия, които показват по един театрален начин историческия, културен и духовен бит на Китай и Ушу. Спектакълът е дело на великия съвременен майстор на Кунг-фу – Джеки Чан, пряк последовател на Брус Лий. Не случайно едно от действията бе посветено на ненадминатия в сценичните бойни изкуства гений. Уважението и почитта, които наследниците му показват, ще поддържат паметта му вечно жива. Останалите актове демонстрираха елементи от вярата на народа – душа, дух, празненство. Използват се традиционни бойни оръжия като ветрила, нинджаго, бамбукови пръчки и меч ба гуа. Изпитвах истинско, чисто щастие докато гледах тези млади майстори на Кунг-фу. Плавните им стъпки, премерените движения, изчислени до най-малкия милиметър, лекотата, наподобяваща боен танц. В азиатските бойни изкуства и танцувални традиции няма ненужно движение. Телата са като природен елемент, като клон на дърво или крило на птица. Всичко е поднесено елегантно, премислено и в същото време одухотворено. Постановките разказват за отминали векове, забравени митове и невъзможна любов. Не се набляга на декори. Дребните детайли, с които боравят, описват всичко. Те са простички, лишени от помпозност – традиционните облекла, платове, листа, огън, музика… " - източник mediacafe.bg

Публикации:

„11 война“ – приказка за Изтока - mediacafe.bg

Кунг Фу театърът на Джеки Чан - съвършена хармония и артистизъм - btv.bg

КУНГ - ФУ Театърът на Джеки Чан идва за пръв път у нас -dir.bg

Кунг фу театърът на Джеки Чан гостува в България - dariknews.bg

Кунг фу театърът на Джеки Чан - защо участниците са бедни, но щастливи? - btv.bg

Кунгфу театър за първи път у нас - btv.bg


28.11.2019г. Забраненото шоу на Рачков

Един от най-обичаните български шоумени гостува в града под тепетата със знаменитото си шоу. “Забраненото шоу на Рачков” е моноспектакъл, в който с много смях Рачков въвежда публиката в кухнята на телевизията. Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали?  Пловдивската публика имаше възможността да се посмее на цялата телевизионна машина, разобличена в едно шоу. От сутрешните блокове до холивудските екшъни, от Бай Брадър до прогнозата за времето, от готварските предавания до спортните емисии -  Рачков имаше какво да каже по въпроса и то с много чувство за хумор.

Това е първото телевизионно шоу извън телевизията, което разкрива смешната страна на телевизионните продукции, вкопчени във вечната борба за рейтинг.

Публикации:

Пловдив отново посреща „Забранено шоу на Рачков“ - dariknews.bg

16.11.2019г. Концерт на осем рояла

"Уникален "Концерт на 8 рояла" с 360-градусова видимост изнесе снощи в зала С.И.²Л.А. звездната формация на проф. Томислав Байнов. Музикалното събитие сложи началото на българското турне на изпълнители от Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Филипините, Япония, Словакия и България.

"Концерт на 8 рояла" е по идея на българина проф. Томислав Байнов, който от 38 години живее в Германия и гради впечатляваща музикална кариера. Диригент на концертa в Пловдив (зала С.И.²Л.А. - 16 ноември),  е Григор Паликаров - изтъкнат диригент в Софийската опера и Classic FM symphony Orchestra, носител на тазгодишната награда "Емил Чакъров". Самият Поликаров също е пианист и седна зад рояла за изпълнението на последното произведение.

Почитателите на класиката се насладиха на произведения на Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариус Мийо, Джордж Гершуин, Моцарт и др. Класиците бяха изпълнени на 8 рояла от 16 пианисти. Четири от инструментите са осигурени от водещия производител на рояли "Щайнгребер" /Steingraebеr/.

"Концерт на 8 рояла" е едно от закриващите събития в програмата на "Пловдив 2019".

Преди концерта проф. Томислав Байнов разказа пред пловдивски медии подробности за музикалното събитие, за предизвикателствата да се организира такъв концерт с музиканти от 9 държави от три континента, за творческия си път." - източник plovdiv24.bg

Снимки - източник plovdivskinovini.bg

 

Публикации:

Концерт без прецедент - 8 рояла - plovdivskinovini.bg

Музикално зрелище в Пловдив: 16 пианисти свирят на 8 рояла - btv.bg

Концерт на 8 рояла тази вечер в Пловдив -bnr.bg

16 пианисти от 9 държави с концерт на 8 рояла в Пловдив - bnr.bg

Томислав Байнов: Всички ние ще живеем с концерта на 8 рояла - mediacafe.bg

16 перфектни пианисти изнесоха уникален клавирен спектакъл на 8 рояла в Пловдив - plovdivnow.bg

Уникален „Концерт на 8 рояла“ гостува в България - marica.bg

ДОСТОЙНО ЗА ГИНЕС: Музиканти изнасят уникални концерти на 8 рояла и 32 ръце - nova.bg

 

 

09.11.2019г. "Да послушаме кино" - концерт на Хилда Казасян

"Да послушаме кино" – така е озаглавено първото турне на Хилда Казасян. На 9 Ноември Комплекс С.И.²Л.А. беше домакин на един прекрасен концерт, който предложи на публиката красива музиката музика на старите български филми, незабравима емоция и лека носталгия към миналото.
"Винаги съм имала много отношения към филмовата музика. Има нещо изключително образно, изключително носталгично. Толкова красиви песни, аранжименти към тези песни има. Тази мечта да направя този концерт е от много години. Оформихме две инструментални сюити, които се получиха много добре" - думи на Хилда Казасян в едно от нейните интервюта.
Програмата включи най-популярната българска филмова музика с нови, направени за този концерт аранжименти от невероятните музиканти Христо Йоцов и Живко Петров.
На сцената до Хилда, както винаги бяха Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет.
Специални гости, които спомогнаха за незабравимото изживяване, бяха Теодосий Спасов и Васил Петров.

Публикации:

Хилда разтопи Пловдив с джаз версии на култова филмова бг музика - trafficnews.bg

"Да послушаме кино“ тази вечер с Хилда Казасян в Пловдив! Концертът е последна спирка от турнето на певицата - PlovdivNow.bg

Хилда Казасян ни кани да послушаме кино - marica.bg


03.11.2019г. Степ Тае Бо с Поли Василева

Този специален клас беше първият от поредицата неделни забавления, които Поли смята да ви поднесе през следващите месеци.
Започнахме с интересна комбинация от Step Aerobics и Tae Bo.
Тренировката беше изключително натоварваща, забавна, ефективна като кардио тренировка и доста благотворна за подобряване на техниката на удари и кикове. Всички присъстващи дадоха най-доброто от себе си, а атмосферата беше повече от зареждаща и приятна.


12.10.2019г. Plovdiv Open - международен турнир по Таекуондо

При засилен интерес премина международният турнир по Таекуондо - Plovdiv Open 2019, който се проведе на 12 октомври в Зала С.И.².A.. Организатор на събитието беше Таекуондо Академия Пловдив с президент Димитър Тончев 5 дан.
Първенството  се проведе съгласно Съзтезателния правилник на Световната Федерация по Таекуондо, по системата с пряка елиминация. В турнира взеха участие над 350 състезателя от България, Румъния и Гърция.

05.10.2019г. Академик Бултекс 99 - Ямбол

СТРАХОТЕН АКАДЕМИК БУЛТЕКС ОТСТРЕЛЯ ЯМБОЛ СЪС 116 ТОЧКИ И 17 ТРОЙКИ

Академик Бултекс 99 изигра страхотен мач и направи летящ старт в Националната баскетболна лига. Пловдивският тим разби гостуващия Ямбол отбелязвайки невероятните 116 точки - 116:78 /29:18, 36:27, 21:16, 30:17/. Със здравата защита, невероятна далечна стрелба и разнообразни действия в атака, отборът на Асен Николов не остави никакви шансове за съперниците си и загатна, че в предстоящия сезон отново ще бъде фактор, с който всички ще трябва да се съобразяват. В играта на домакините нямаше слабо звено, а с отбелязаните 17 тройки от 29 опита /58 процента/ тимът показа, че далечната стрелба отново може да бъде едно от силните оръжия на студентите. 9 от тях бяха дело на поразяващата лява ръка на Тенчо Тенчев, който бе най-резултатен в мача с 27 точки – всичките от тройки. Крилото реализира от 12 опита, което прави невероятна успеваемост от 75 процента.

Първата четвърт започна равностойно, но домакините взеха преднина от 11 точки, най-вече благодарение на отличната далечна стрелба – общо 6 тройки от 10 опита – 3 на Тенчев, 2 на Бачев и 1 на Пери. Във втората четвърт обстрелът на Академик Бултекс 99 от далечна дистанция продължи с пълна сила и 5 минути преди почивката преднината надхвърли 20 точки с още 5 тройки. На почивката двата отбора се оттеглиха при аванс от 20 точки за домакините. Те вкараха 13 тройки от 19 опита или 68 процента, а Тенчо Тенчев бе невероятен в далечната стрелба – 7 от 9.

След почивката баскетболистите на Академик Бултекс 99 довършиха Ямбол с агресивна защита бързи атаки и резултатна игра в нападение, като още в средата на третата четвърт разликата подгони 30 точки, а 3 минути преди края достигна и до 40. Към края на мача минути за пловдивчани записаха и юношите Йоанис Кикрилис и Марио Боянов, който записа и точка.

Шестима от Академик Бултекс 99 завършиха с двуцифрен актив – Тенчен с 27 точки, Бачев с 23, Алекс Лонг с 18, Уил Пери с 15, Кнежевич с 12 и Томич с 11. Освен Бачев всички останали споменати са нови попълнения, което поне засега показва, че Асен Николов е уцелил със селекцията. За Ямбол се отличиха Вукович с 18 точки, Алън със 17 и Матушев с 13. На почивката на мача уменията си показаха малките надежди от академията The Little Team.

04.10.2019г. Звездата на цигулката Вадим Репин и Софийската Филхармония

Звуците от вълшебната цигулка на световноизвестния виртуоз Вадим Репин и неповторимият заряд на Софийска филхармония омагьосаха сърцата на пловдивската публика с концерта си в зала С.И.²Л.А.. Пловдивчани се насладиха на виртуозните изпълнения и звука на цигулката - модел “Bonjour”, произведена от гениалния италианския майстор Джузепе Гуарнери през 1743 година.
Вадим Репин развълнува публиката в компанията на Софийска филхармония, като за първи път свири пред ценителите на класическата музика в Пловдив, по поканата на българския диригент и директор на Софийската филхармония - Найден Тодоров. Роден и израснал в града под тепетата, както и носител на наградата “Музикант на годината” 2018. Маестрото е признат за един от най-талантливите ни съвременни диригенти, с успешна кариера на международната сцена.
Заедно със Софийската филхармония, големият виртуоз представи Концерт за цигулка на Макс Брух, Интродукция и Рондо Капричиозо от Камий Сен-Санс, последвана от популярната Италианската симфония на Менделсон. Програмата, спираща дъха, изправи публиката на крака.

Публикации:

Големият Вадим Репин изнесе вълнуващ концерт в Пловдив - marica.bg

Вадим Репин с концерт в България - bnt.bg

Големият цигулар Вадим Репин е в България и вече репетира за концертите си в София и Пловдив - plovdivskinovini.bg

 

 

28 и 29.09.2019г. Турнир за Купа Пловдив по баскетбол

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ С КУПА ПЛОВДИВ СЛЕД ЗРЕЛИЩЕН ФИНАЛ С АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

В турнира участваха четири отбода, като изиграха стоите мачове в два поредни дни. Академик Бултекс 99, Левски Лукойл, Спартак Плевен и румънският Питещ играха за спечелването на Купа Пловдив.
Левски Лукойл спечели Купа Пловдив от традиционния баскетболен турнир в зала С.И.²Л.А., след като в зрелищен финал победи домакините от Академик Бултекс 99 със 70:66.
Двата отбора изиграха много оспорван двубой, който се превърна в достоен мач за трофея. Пловдивчани бяха лишени от  контузените си гардове Сашо Груев, Уил Пери и Венелин Христов, а в началото на последната четвърт, за реплики към съдията Ивайло Ресиловски, бе изгонен центърът Обрад Томич.
Изгонването на Томич и пропуски под коша на домакините наклониха везните в полза на столичния тим, който поведе с 10 точки в средата на четвъртината. 4 безответни коша на Бачев /2/, Кнежевич и Секулов отново завързаха интригата, но благодарение на опитния Асен Великов, Левски Лукойл не допусна обрат.
В мача за третото място румънският Питещ победи Спартак Плевен с 94:83.
Йордан Минчев от Левски Лукойл бе определен за МВП на турнира, а най-резултатен играч в надпреварата стана Николай Маринов от Спартак Плевен с 34 точки.

24.09.2019г. Георги Христов изнесе впечатляващ концерт в Зала С.И.²Л.А.

Двучасов впечатляващ концерт на Георги Христов и Варненската Филхармония зарадва зрителите в Зала С.И.²Л.А. на 24 Септември. Програмата от турнето на Георги Христов се нарича "Моят път" и певецът беше избрал да направи ретроспекция на творчеството си. Разположен удобно в красив фотьойл, той се беше подготвил с всичките си винилови плочи и компактдискове, както и с истории по създаването им. От всеки албум беше избрал по едно парче като комплимент към публиката. Публиката затаи дъх още при появата на певеца, облечен в стилен бял костюм, и в продължение на повече от 2 часа не спря да аплодира и припява на “Чудак", "Нямам нужда от много приятели", "Всичко или нищо", "Изгарям" - все хитове, останали във времето. Георги Христов изнесе своя рецитал под звуците на брилянтното музициране на Варненската филхармония. Те от своя страна направиха реверанс към публиката с няколко класически интерпретации.

 

Публикации:

Георги Христов с впечатляващ концерт в Зала С.И.²Л.А. - marica.bg

21 и 22.09.2019г. Сателитен турнир по сабя

24 български фехтовачи се включиха в международния сателитен турнир по сабя, който се проведе този уикенд в Пловдив. В надпреварата участваха 88 състезатели от повече от 20 държави, а за нашите национали това беше първи старт за новия сезон. В събота, 21 септември, сили ще премериха мъжете, а на 22-и, неделя, на пътеките излизоха жените.
Страната ни бе представена от най-перспективните и опитни кадети и кадетки, младежи и девойки, мъже и жени. Класиралите се до осмо място в турнира получават точки, валидни за световната ранглиста и увеличават шанса си за участие в олимпийските игри през следващата година.
Най-добрата ни фехтовачка, 18-годишната Йоана Илиева, спечели бронзов медал на международния сателитен турнир по сабя, който се проведе в събота и в неделя в Пловдив. Носителката на Световната купа за девойки до 20 години за 2019 и бронзова медалистка от шампионата на планетата за кадети и младежи в Полша взе две точки за световната ранглиста в сериозна конкуренция на топ състезатели от цял свят.
Много добро впечатление направиха младите ни надежди – 16-годишната Белослава Иванова и 13-годишната Калина Атанасова, които се класираха 23-а и 31-а.
Олга Храмова завърши четиринайсета, Анелия Близнакова остана 38-а, Кристина Миланова – 39-а, Габриела Захаринова – 41-а, Ана Михайлова – 42-а, Михаела Николова – 43-а, Емма Нейкова – 44-а, Симона Недялкова – 45-а, Елица Станимирова – 46-а и Петя Узунова – 47-а.
Златния медал спечели Лика Жиешвили от Грузия, второто място остана за Анна Башта от Азербайджан, а Йоана подели третото място с Ирина Шчукла от Турция.
При мъжете от българите най-добре се представи Иван Мандов, който завърши седми. 21-годишният българин, който е на 238 място в световната ранглиста, загуби двубоя си срещу италианеца Алберто Алпино, но спечели 1 точка за класацията на Международната федерация по фехтовка. Останалите българи в топ 20 са Христо Ефимов, класирал се на 14-о място и Теодор Тончев – на 19-о място. Ясен Стоянов завърши 21-и, Димитър Райкин - 23-и, Тодор Стойчев – 24-и, Валентин Воденов – 25-и, Ангел Вълков – 26-и, Ивайло Александров – 27-и, Велизар Златев – 28-и и Георги Златаров – 31-и.
Първото място в надпреварата при мъжете извоюва деветият в световната ранглиста Сандро Базадзе от Грузия. Сребърният медал взе Джеймс Хънибоун от Великобритания, а третото място си поделиха Енвер Йълдъръм от Турция и Алберто Арпино от Италия.

15.09.2019г. СИЛА за Ками

"Сила за Ками" - спортна инициатива организирана в полза на Камелия Добрева от Стара Загора, чиято история достигна национално ниво. Камелия се бори с коварна болест. Тя страда от остра Т-лимфобластна левкемия, а единственият ѝ шанс за качествено лечение е в болница в Германия. За операция и трансплантация на стволови клетки са необходими 328 000 евро, които са непосилни за семейството ѝ. В неделя заедно с нашите инструктори докато помагахме, същевремено потренирахме и се забавлявахме. Благодарим на всички присъстващи и се надяваме по-скоро да се събере нужната сума за лечението на Ками. Кампанията продължава, така че дарете и помогнете да върнем надеждата за живот.

07.09.2019г. 4 Години Пакта

На 7 Септември се състоя фен среща с любимите ютубъри от The Pact. Всички присъстващи успяха да се снимат, да разговарят и да получат ценни съвети и автографи от своите любимци.

06.08.2019г. Безплатна лекция на тема "Кърмене и спорт"

Всяка година от 1 до 7 август  в повече от 120 страни се отбелязва Световната седмица на кърменето. Отбелязана за първи път през 1992 година, инциативата се организира от WABA - World Alliance for Breastfeeding Action (Световен Алианс за активна подкрепа на кърменето) и се подкрепя от Световна здравна организация и УНИЦЕФ.
Екипът ни знае, че здравето е важно за вас, а  Кърменето е в основата на здравето ( както на вашето, така и на вашето дете), поради тази причина се включихме в събитието със:
☑️ Среща - разговор: "Мога ли да спортувам, докато кърмя"
☑️ Прожекция на филм " Гърдата е най-доброто"
☑️ Запознахме присъстващите с консултантите в нашия град и научихме повече за кърменето и спорта.

 

24.06.2019г. "Tom Jones плени публиката в Пловдив"

"Световноизвестният изпълнител Tom Jones плени публиката в зала С.И.²Л.А. в Пловдив с песни от  последните си албуми "Long Lost Suitcase", "Spirit In The Room" и "Praise&Blame". Певецът беше посрещнат с бурни аплодисменти. При излизането си на сцената, той се поклони на 3000-та публика в залата.

А преди да си тръгне, обеща да дойде отново. Сър Tom Jones е жива легенда, един от малкото музиканти, с дългогодишна кариера, която активно и успешно продължава и до днес. Невероятните му изпълнения преминават всички граници на музикални стилове и периоди, и вълнуват редица поколения. За уникалния си концерт в Пловдив, той пристигна с екип от над 30 души, които се грижат за страхотния звук и атмосфера по време на концерта. Последните му албуми затвърдиха световната популярност на Tom Jones като изпълнител и творец, а критиците обсипват с позитиви както работата, така и концертните му изпълнения на живо." - източник nova.bg


Публикации:

Tom Jones плени публиката в Пловдив - nova.bg

Том Джоунс взриви 3000 със сексбомба в Пловдив - monitor.bg

Легендарният британски певец Том Джоунс направи фурор в Пловдив -marica.bg


22.06.2019г. Кубански казашки хор удиви публиката в Пловдив

Най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор завърши първото си турне в България. Легендарните казаци изнесоха концерт в Пловдив в комплекс С.И.²Л.А. на 22.06 /събота/ от 19:30 до 22:00 часа.

Спектакълът започна по-различно, отколкото в останалите български градове. Причината се криеше в датата - на 22 юни 1941 година Хитлер напада СССР.

"Вечная память", изпята в памет на загиналите по време на Втората световна война, даде началото на един изключително емоционален концерт, продължил близо два часа и половина. Финалът също бе запомнящ се - "Боят настана", изпята на български, "Калинка мая" и "Катюша".

Кубанският казашки хор е на 208 години. Основан е през 1811 г. в Екатеринодар (днес Краснодар) още по царско време. Така се превръща в най-стария хор, който продължава да съществува и до днес.
Кубанския казашки хор в Краснодар е сред най-големите и най-стари фолклорни ансамбли в Русия и за първи път идва на турне в България през 2019г.!
Основан е през далечната 1811 г. Изпълнява казашки, украински и руски народни песни от Краснодарски край. Днес репертоарът на хора включва и много стихове и маршове, преработени за хорово изпълнение от художествения ръководител Виктор Захарченко.

Публикации:

В деня, в който Хитлер напада СССР, легендарни казаци удивиха Пловдив - plovdiv24.bg

Кубанският казашки хор идва в Пловдив - trafficnews.bg

Кубанските казаци омайват с 4000 песни - marica.bg

18.05.2019г. Рисуване и вино

Пролет... цветя, аромати, цветове...
И всичко това събрано в една картина, нарисувана от вас.
Съчетахме емоцията от рисуването с цветовете на пролетта. А вие може да се насладите на нашите шедьоври и да ни завидите за прекрасно изкараното време.
Рисуване и вино... следва продължение....

18.05.2019г. Born2Dance Zumba®Fitness Festival with GINA GRANT

Уникална и неповторима емоция, висок адреналин, истинско щастие със световната звезда и първата лицензирана огън инструкторка Джина Грант.
Born2Dance Zumba®Fitness Festival with GINA GRANT завладя Комплекс С.И.²Л.А. на 18 май с магията и духа на всички танцуващи. Благодарим за споделената енергия, зареждащите танци и страхотното настроeние.

12.05.2019г. Пролетен DETOX BODY & MIND

Благодарим!
На Мария, Цани, Зузи и Цецо. Благодарим ви, че направихте това изживяване незабравимо, благодарим за стойността, която дадохте, за енергията, за отдадеността, за прекрасната организация, за тренировките, за лекциите.... за прекараното време.Благодарим ви, че ни допуснахте до вашия свят и ни показахте как движението може да вдъхновява. Благодарим, че хора като вас са част от нашия екип. Гордеем се, че можем да работим с такива професионалисти.
Благодарим!
На всички прекрасни хора, които взеха участие в Пролетния Детокс. Без вас събитието нямаше да има усмивките, хубавите моменти, смеха, позитивизма, раздаването, ентусиазма. Заредихте ни с толкова много емоция и незабравими спомени.
Благодарим!
На собствениците и служителите на хотел King Maron Hotel And Spa. Благодарим за прекрасния хотел, за уникалните условия, за хубавата храна, но сме най-благодарни за топлово и професионално отношение. Рядко се срещат толкова мили, позитивни и постоянно помагащи хора. Не спирайте да подкрепяте спорта и неговото развитие.
И накрая си пожелаваме по-чести срещи и още споделени моменти.
Благодарим!

12.05.2019г. Сакрална архитектура на тялото с Наталия Сергеенко

На 12 май се проведе практика по Сакрална Архитектура на тялото с Наталия Сергеенко, близка ученичка на създателката на системата Натали Дроен и водещ преподавател в школата по Сакрална Архитектура в Санкт Петербург.
Присъстващите успяха да се докоснат до ползите от Сакралната архитектура, като разбраха как:
• Да укрепите гръбначния си стълб
• Да си възвърнете подвижността на ставите и мекотата на връзките
• Да придадете нов тонус на всички мускули в тялото, като ги заредите с енергия и предотвратите тяхната отпуснатост и преждевремено стареене
• Да укрепите целия скелет, нормализирайки чрез диханието обменните процеси в костите
• Да изправите изкривените крака и коригирате плоскостъпието
• Да се избавите от «бричовете» на бедрата, благодарение на  ефективното повдигане на бедрените и седалищните мускули
• Да се сдобиете с тънка талия
• Да съдействате за нормализирането на работата на стомашно – чревния тракт и другите вътрешни органи
• Да се избавите от „двойната“ брадичка и да укрепите мускулите на шията
• Да се сдобиете с правилна стойка на главата, която не трябва да пада и да притиска съдовете
• Да формирате  «царствена» осанка, която произлиза  от вътрешното достойнство
• Да преобразите цялата си външност – от изражението на очите до лекотата на походката
• Да изведете организма на ниво саморегулация
• Да нормализирате кръвното
• Да премахнете умората и повишите работоспособността си
• Да повярвате в себе си и се освободите от страховете, комплексите, неувереността и стегнатостта

С благодарност към Наталия Сергеенко, към българските водещи и жени, избрали занятията по сакрална архитектура на тялото, като път към висините в себе си, път към красотата и мъдростта на тялото и душата.

19 - 21.04.2019г. Квалификации за European Grand Dance Cup

На 19, 20 и 21 април - Пловдив танцува.
За втора поредна година в Комплекс С.И.²Л.А се проведоха квалификации за Европейската Денс Купа.
Всички зрители успяха да се насладят на красотата на танца. Стилове като модерен балет, контемпорари, латино танци и много други бяха част от състезателната програма.
Музика, танц и емоция завладяха сцената и донесоха незабравима мигове за всички присъстващи. Големият интерес, добрата подготовка и мотивация на всички участници, направиха събитието един истински спектакал.
Европейската Спортна Денс Асоциация е регистирана като сдружение с нестопанска цел, чиято основна дейност е насочена към развитието на спорта и танцовото изкуство в международен мащаб. Организатори на събитието бяха БФСТД и ЕРА-3000.

13.04.2019г. Безплатна лекция на тема: Пролетен Детокс - Здрави отвътре навън

На 13 април се проведе една от нашите безплатни лекции, като темата беше много актуална за пролетния сезон: Пролетен Детокс - Здрави отвътре навън.
Как да изчистим тялото си физически и емоционално, как да постигнем така желания баланс, към който всички се стремим - бяха едни от темите, които засегнахме на семинара.
По време на срещатата наблегнахме на следните аспекти:
- какво представлява процеса детоксикация;
- какво е токсини;
- благоприятно време за провеждане на детокс програма;
- как да подготвим тялото си;
- какви процеси настъпват в тялото ни;
- ползи за нашето тяло;
- подходяща хрaна;
- детокс решения с етерични масла и продукти dōTERRA;
- 30 дневна детокс програма;
- емоционален детокс;
- очаквани реакции на нашето тяло;
- подходящ режим след програмата;
- кой да се въздържа от детокс;

Лектор на събитието беше Виктория Върбанова.

30-31.03.2019г. Национално първенство по Кунг Фу, традиционни китайски бойни изкуства

В националното първенство по Кунг Фу и Уин Чун ( Винг Чун), което се проведе през изминалия уикенд в Пловдив, участваха 11 клуба от цялата страна: Движение за хармонично развитие на човека Русе, Академик - Златен тигър София, Ушу Пловдив, Черен Дракон София, Традиционни, бойни изкуства Стара Загора, Калагия Русе, Шън Лун Варна, Тай Чи център Пловдив, Пътят на Кунг Фу София, ТАО ДАНГ БЪЛГАРИЯ София, БАТЯТ София.

Над 120 състезатели се състезаваха в повече от 30 дисциплини, което освен голям успех, показва, че интересът към китайските бойни изкуства нараства, а нивото на състезателите се повишава.

Първият ден протече с оспорвани представяния, в които всеки участник демонстрира най-доброто от себе си. Играха се форми с и без оръжие от Тайдзи, Си И, Ба гуа, Шаолин, Ча Цюан, бойно ветрило и тояга.

Вторият ден бе заделен за състезанието по Уин Чун (Винг Чун), като демонстрацията на състезателите отново бе на високо ниво. За първи път се демонстрира дуйлиен по Уин Чун.

В третото състезание по Туи Шоу, бутащи ръце - спортистите, разделени в категории, показаха владеене на баланса, водене на противниковата енергия и умения за контрол. Състезанието премина с оспорвани двубои, позволени и непозволени техники, но всичко с динамиката и техниката на Кунг Фу.

Първо място с най-много медали на форма бе спечелено от Калагия Ушу Русе, второ отборно място бе заето от Черен Дракон София, а трето място от домакините Ушу Пловдив.

Медалите връчваха официалните гости - омбудсманът на Пловдив г-н Стаматов, Г-н Ю Лу, директор Организация на събития при Китайския културен център в София и г-н Уан Пудзиен, председател на Китайско-българска търговска камара. Гост на състезанието бе и грандмайстор Ян Зилберсторф, един от най-известните преподаватели по Чън стил в света.

Откритата демонстрация бе гвоздеят на програмата на самото състезание. Вечерта в мистична светлина, осветени от прожектори, майсторите на Кунг Фу демонстрираха своите умения пред пловдивската публика. Осем клуба се представиха пред публиката, като всяка демонстрация имаше динамична и бойна част, за да може да се види идеята за баланса, хармонията, но и приложността на стиловете от Кунг Фу.

Националното първенство по Кунг Фу и Уин Чун в Пловдив 2019, се проведе в зала СИЛА.
Организатори на първенството: Българска Федерация по Ушу, спортен клуб Ушу Пловдив.

28.03.2019г. Деси Добрева и спектакъла й "Лудо Младо"

ПЛОВДИВ посрещна една от най-обичаните български певици - Деси Добрева
"Лудо Младо" взриви с едно емоционално шоу зала С.И.²Л.А., няколко месеца след като Деси покори препълнената Зала 1 на НДК и изпълни Двореца на Културата и Спорта във Варна с първите си големи самостоятелни концерти, които бяха едно незабравимо и емоционално шоу.

Деси Добрева ни предложи един спектакъл, подготвен с много любов за нас - зрителите. Един спектакъл за трудната невъзможна любов между твореца и неговата идея, спектакъл за превъзходството на духовното над посредствеността и пошлостта.

Професионализмът, вниманието към детайла, емоцията, себераздаването правят концертите на Деси незабравими за публиката.  А този беше не само незабравим, а и много специален, тъй като Деси посрещна рождения си ден на сцената и сподели своята емоция с всички присъстващи.

27.03.2019г. BOND с грандиозен концерт в зала С.И.²Л.А

Най-успешният струнен квартет в историята на музиката, BOND (Bond Quartet), изнесе грандиозен концерт в Пловдив по случай 20-годишния си юбилей на сцената!

Концертът на сексапилните музикантки, реализирали милионни продажби, донесе огромно удоволствие на всички зрители.

Таня Дейвис (първа цигулка), Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело), които бяха у нас по покана на ZAPP Entertainment, представиха един спиращ дъха кросоувър спектакъл, подготвен специално за ключовата годишнина, в който е събрано всичко най-добро от великолепното им творчество.

 

10.03.2019г. Rhythm & Flow Yoga

В женския месец се насладихме на една специална практика с Мария Папаянопол, която се проведе на 10 Март (неделя) от 16:00 часа.
По време на практиката празнуваме СЕБЕ СИ, Богинята на Живота, божествената женственост, силата да прощаваме. Една практика, в която преживяхме движението в свободна форма, потопихме се в изследване на прана потоците, които текат през нас чрез ритуални танцови ритми и йога комплекси посветени на трите Богини Сарасвати, Лакшми и Дурга.
• Започнахме с последователност от заземяващи асани във виняса поток, за да отворим тазобедрената си област, да придвижим енергията към гръбначния стълб и сърдечната област. Оставихме се да бъдем носени в потока от нашата вродена женска интелигентност и флуидност към развиване на сахаджа – движения в свободна форма, за да се свържем с нашата дълбока същност и пулс за живот.
• Изследвахме трите последователности на Прана Виняса Намаскари (поздрави). Сарасвати Намаскар (творческия поток), Лакшми Намаскар (поток на изобилност) и Дурга Намаскар ( потока на закрила).
• Практиката завърши в самонаблюдение на всичко случващо се в пространството на вътрешната тишина.
Клас вдъхновен от медитативните йога и тантра практики в движение на Ошо и Шива Рей и дихателните техники от вияма йога. От древни епохи музиката е лекарство, което се е използвало за освобождаване на емоция или за навлизане в дълбоки мистични състояния, за връзка с божествените сили. Музиката и движението са най-старите медитативни техники.

Водещ: Мария Папаянопол
Сертифициран преподавател по йога към Българска Федерация по Йога и Йога за деца към UK Yoga Alliance. Интересът ѝ към необятния свят на йога я отвеждат до различни обучения и семинари в България и по света Индия, Бали, Холандия, Италия. Преминава през многобройни тренинги, фестивали, практични курсове. С любопитство и отдаденост учи и следва пътя на йога като своя лична потребност.
През 2017 година преминава два практически курса: Prana Mandala Vinyasa и Movement Meditation в Samudra Global School лично с основоположничката на стила Прана Виняса Флоу - Шива Рея.
Ето какво казва Мария за вдъхновението да преподава: "Да преподавам йога не е професия за мен с работно време и списък от задължения. Но да, има привличане има и любов и тя е в това че обичам да споделям йога."

09.03.2019г. Арт събитие: Рисуване и Вино

Творчество и хармонията, което поражда то, хубава музика, чаша вино... едно незабравимо събитие, което ще искате да повторите. Точно, защото първото толкова много ви хареса, направихме второ Арт събитие - Рисуване и вино.
На 9 март показахме на всички присъстващи, че всеки може да твори, стига да има желание за това. Картините станаха прекрасни, а усмивките и доброто настроение, което ни подарихте, докато рисувахте, бяха безценни. Благодарим за хубавата емоция.

09-10.03.2019г. Tania Spirit Aerofest'19

Това събитие е в чест и в памет на един истински професионалист, който за жалост вече не е с нас.

Таня Лулчева беше пионерът, беше искрата, която запали толкова хора по модерните, групови тренировки.

Нейните Аероденс, Степ денс и Функционални тренировки носеха уникалния й стил, съвременен начин на поднасяне и неподправена емоция.
Благодарение на организираните от нея събития, в България стъпиха световни имена от фитнеса и бяха представени за първи път някои от най-нашумелите в момента тренировки.

Такъв професионализъм оставя трайна следа в сферата, която е развивал и ние не можем да оставим тя да изчезне.
Затова вече за втори път ще се съберем, за да тренираме заедно, да се учим, да се забавляваме, да празнуваме живота.

Първото издание на фестивала, през декември 2017г. премина при невероятна атмосфера на професионализъм и задружност. Благодарим на нашите страхотни презентъри,на нашите партньори и на всички, които бяха там да споделят преживяването с нас.

През 2019 г събитието беше още по-силно, още по-интересно с още повече хора, положителни емоции и настроение. 

Публикации:

Цвети Пиронкова се включи във фестивала Tania Spirit - marica.bg

05.03.2019г. Оздравителнагимнастика за гръбнак и стави по системата на Норбеков

На 5 март се проведе първият час от курса по оздравителната гимнастика за гръбнак и стави по системата на Норбеков. Първата тренировка беше безплатна за всички желаещи. Часовете по оздравителна гимнастика стават регулярни и  ще се провеждат всеки вторник от 17:30 часа и всяка неделя от 11:00 часа. Започваме от 5 март.

Оздравителната гимнастика за гръбначният стълб и ставите по Системата на Норбеков е един от пътищата, по които вървите, за да се избавите от заболяванията си.
Известно е, че с всяка година състоянието на гръбначния стълб се влошава, а нали точно това поставя началото на физическото стареене. Затова възстановяването на гъвкавостта на гръбнака и ставите е задача от първостепенна важност.
Упражнения за гръбнака и крайниците са част от оздравителна система на Норбеков и повлияват положително, не само на опорно-двигателния апарат, а на цялото тялото, в това число на вътрешните органи, ендокринната система и нервната система.
Това е комплекс упражнения, който укрепва гръбначния стълб, раздвижва ставите и подобрява общото състояние на здраве. Посредством регулярното изпълнение на упражненията с положителен емоционален настрой се повишава тонусът на целия организъм и се усеща прилив на жизнена сила.
Гимнастиката на Норбекова идеално подхожда и за възрастни, и за деца.
Гъвкавостта и благополучието на гръбнака може да се възстанови във всяка възраст. Разбира се, за това е важно вашето желание и упорита работа върху себе си. Само тогава можете да разчитате на пълно възстановяване.

05.03.2019г. Безплатна лекция на тема: Трите вида раждане, кои са те?

На 5 март се запознахме с трите вида раждане и характерните особености за тях.
В темата за различните видове раждане, бъдещите родители се запознаха с това, че освен естествено и оперативно, както сме свикнали да чуваме, има и още един вид раждане.
Отделихме малко време да обясним какво представлява гимнастиката за бременни и защо е част от цялостната програма на курса.
Имаше и време за интересни въпроси, които получиха своите отговори.
Екипът ни знае, че в момента има много училища и курсове за обучение на бъдещи родители. За да изберете точно нашето, трябва да знаете, че поемайки своя личен ангажимент към вас, ние ще ви даваме винаги обективна информация за модерните тенденции в областта на раждането и отглеждането на децата.
Това беше въвеждаща лекция към новия КУРС ЗА БРЕМЕННИ, който започва в петък /8 март/ с гимнастика от 16:00 часа.


Кой ще води курса?
- Теоретична част: Елена Стянова от Ели за Мамите (www.eliformums.com ) превръща своето хоби в професия и вече 12 години популяризира естественото раждане и подготвя родителите да преминат уверено през един от най-важните и прекрасни периоди в живота.Тя е консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и обучител по програмата „Най-щастливото бебе” на д-р Харви Карп
- Гимнастика - Поли Василева: Инструктор по: Пилатес, Зумба, BodyWork, Dynamic Stretch, Функционални тренировки, Аеробика, Nirvana Fitness. Занимава се с аеробика (включително състезателна за няколко години) от над 20 г. Един от първите лицензирани инструктори по Зумба в България. Един от малкото в света международни презентъри по Port De Bras. Лицензиран инструктор по Пилатес и Functional Training към Академия Move-on - Румъния (партньор на FIF - Италианската фитнес федерация). Преминала обучения при едни от най-добрите инструктори в Европа. Поли е един от най-опитните, международно сертифицирани инструктори в България. С гимнатика за бременни се занимава активно от 12 години.

02.03.2019г. ASICS Two Open - любителски тенис турнир за двойки - мъже

Щастливи сме, че за втора поредна година организирахме любителски тенис турнир за мъже по двойки - ASICS Two Open. Турнирът се проведе на 02 март.  След оспорвана битка и много обрати големите победители на турнира станаха Димитър Арнаудов и Веселин Запрянов.

09,16 и 23.02.2019г. Февруари - месец на йога практиките

В месеца на любовта подарихме любов на тялото и духа си. Всяка събота през месец февруари ви изненадвахме с нова йога практика. Всяка седмица практиката беше посветена на различен вид йога, като присъстващите се докоснаха до правилния начин на практивкуване и хармонията, която носеше всяка от тях .
Практиките се провеждаха всяка събота от 12:00 часа. Темите бяха следните:
-Ин Йога
-Йога по двойки
-Хармонията в мен

09-10.02.2019г. Световна купа по сабя "Аспарухов меч" за юноши и девойки

На 9-10 февруари 2019 г. в зала "С.И.²Л.А." в гр. Пловдив  се проведе Световна купа по сабя за младежи и девойки - "Аспарухов меч". Турнирът е традиционно организиран от БФ Фехтовка и тази година участваха повече от 300 състезатели от над 30 държави.

19.01.2019г. Ден на груповите тренировки с гост Цвети Пиронкова

На 19 януари изнесохме груповите тренировки в спортната зала на комплекса. Наш специален гост беше Цвети Пиронкова, която се включи в тренировките,  снима се с желаещите и представи новата си спортна линия Пиронетик.

Програмата беше следната:
9:00ч. Body Fit със Зузи
10:00ч. Функционална тренировка с Лусиана
11:00ч. Power Yoga с Цани

Входът беше безплатен за всички тренировки!

18.12.2018г. Коледен концерт на Горан Брегович


Източник снимки - Plovdivtime.bg
Източник снимки - mediacafe.bg

Публикации:

Горан Брегович подлуди Пловдив, 3000 пяха и танцуваха -24chasa.bg
Горан Брегович превърна в преживяване концерта си в Пловдив -gustonews.bg
Брегович влезе с “Месечина“ и “Калашников“ в зала СИЛА -plovdivtime.bg
Зала Сила на крака за сръбското величие Горан Брегович -mediacafe.bg24.11.2018г. Ищар в Пловдив


Публикации:

"Ищар с уникално шоу пред 3000 души в зала СИЛА" - plovdivskinovini.bg

"Ищар сложи Пловдив редом до Париж на юбилейния си концерт" - gustonews.bg

"Ищар пренесе Пловдив в Евкалиптовата си гора" - trafficnews.bg

"Ищар: Изкуството няма граници" - 24chasa.bg

"Попдивата Ишар: Водя децата си в прекрасния Пловдив" - trafficnews.bg

ТВ участия:

Ищар в "Денят започва с култура" по БНТ, 01.07.2018

Ищар в "Събуди се" по Нова ТВ, 07.07.2018

Ищар в "Шоуто на Слави", 15.11.2018

23.11.2018г. Йога с Ищар и Мария Папаянопол

"На йога с Ищар преди концерта в Пловдив" - marica.bg

"Музикалната звезда Ищар практикува йога в Пловдив" - trafficnews.bg

08.11.2018г. Васко Василев

Васко Василев омагьоса с танго, Стинг и Мориконе публиката в Пловдив , trafficnews.bg

25.10.2018г. Вълшебствата на Зайн

Вълшебствата на Зайн ''Остани в България, Промени България'' - магичен спектакъл като никой друг.

24.10.2018г. Легендите - ОТМЕНЕН

Концертът на група „Легендите“, планиран за 24.10.2018г., се отменя поради непредвидени обстоятелства.
Връщане на билетите:
Сумите за билетите, закупени посредством партньорската мрежа на Eventim.bg, се възстановяват от конкретния обект, от който са закупени.
В случай, че са закупени от сайта на Eventim.bg:
- с кредитна карта - трябва да се изпратят до централния офис на Eventim или да ги върнат лично и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която са закупени.
- с наложен платеж или по банков път – феновете трябва да върнат билетите си по пощата с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка. Също така могат да се върнат и в централния офис на Eventim bg, намиращ се на ул. "6-ти септември" 58, София, където ще бъде възстановена сумата в брой.

07.10.18г. Нощ на ансамблите 3

Колоритен фолклорен спектакъл хипнотизира пловдивчани

09.07.18г. Втори концерт на Лили Иванова

Силата на Лили

Лили Иванова пя за последен път преди големия триптих в НДК

30.06.18г. Хип - хоп събитие "Нова вълна"

Нова вълна от хип-хоп помете Пловдив

28.06.18г. Спектакъл на Ансамбъл Александров

Ансамбълът на Руската армия направи уникален подарък на пловдивчани

14-15.04.18г. Europe Grand Dance Cup - Plovdiv Open

Две танцови състезания в едно: "PLOVDIV OPEN" и "EUROPE GRAND DANCE CUP" - 14, 15.04.2018 г. в залата на Комплекс С.И.²Л.А. в Пловдив!

31.03.2018г. ФСБ с грандиозен концерт в Пловдив

Публикации:

Легендите от ФСБ с два биса пред хиляди в Пловдив

Няма как: Пловдив полетя високо, високо с ФСБ

Истински легенди: ФСБ взривиха зала Сила

Безкомпромисни ФСБ: Никъде по света няма публика като Пловдивската!

Публикации преди концерта:

Участие в "Денят започва с култура" по БНТ1, 14.03.:
Иван Лечев:"Крайно време беше в Пловдив да има такава зала"
Константин Цеков: "Ще има 1-2 изненади специално за Пловдив"
Гледай тук
Ексклузивно интервю с Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев -> PlovdivTown
Статия във Вестник "Марица"

21.02.2018г. Концерт на Лили Иванова

Пловдив беше първата спирка от турнето на Лили Иванова за 2018г. и билетите за концерта в Комплекс С.И.²Л.А. се продадоха за 20 дни. Залата беше пълна, емоцията - невероятна, а за нас беше чест, че тя избра именно нашата зала. След като слезе от сцената, публиката я извика на бис и чу изключително професионално изпълнение на вечната "Камино".

 

 

 

16-17.12.2017г. Tania Spirit Aerofest

Дни на груповите занимания, организирани в честа на Таня Лулчева.

 

 

 

 

 

15.12.2017г. "НЯМА ТАКОВА ШОУ" - Спектакъл на НЕШКА РОБЕВАВидео от "Няма такова шоу" с участието на Клуб по Художествена гимнастика -"Левски" и "Нешанъл арт"

02-03.12.2017г. Любителски тенис турнир “ASICS OPEN” (мъже - двойки)

 

 

27.11.2017г. Спортно шоу на Демонстративният отбор по Таекуондо на Южна Корея

Демонстративният отбор по Таекуондо (Kukkiwon) е основан през 1974г.  и е част от Световната таекуондо организация, създадена в Южна Корея. За първи път Kukkiwon правят подобни събития в България през 2013г., а през ноември 2017г.  те гостуваха в България отново и представиха изкуството си в Пловдив, София и Дупница.
Видео

 

11.11.2017г. Концерт на Ахат и Джо Лин Търнър

Снимки: Darina's FocuS

 

Снимки: Ахат

Един от най-обичаните български шоумени ще гостува през Ноември в града под тепетата със знаменитото си шоу. “Забраненото шоу на Рачков” е моноспектакъл, в който с много смях Рачков въвежда публиката в кухнята на телевизията. Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали?  Пловдивската публика ще има възможността да се посмее на цялата телевизионна машина, разобличена в едно шоу. От сутрешните блокове до холивудските екшъни, от Бай Брадър до прогнозата за времето, от готварските предавания до спортните емисии -  Рачков има какво да каже по въпроса и то с много чувство за хумор.

Това е първото телевизионно шоу извън телевизията, което разкрива смешната страна на телевизионните продукции, вкопчени във вечната борба за рейтинг.