Kangoo jumps

Kangoo Jumps е сравнително нов и интересен спорт, главно използван за отслабване. Като разновидност на аеробиката, той не е просто приятен и музикален, но също е оптимално кардио, без контузии и болки. За изпълнението му се използват специални обувки с батутен механизъм и патентована система за защита IPS.

Това е високоинтензивна кардио тренировка. Основно се натоварват бедрата, седалището и корема, но истината е, че натоварва цялото тяло. Доказано е, че едно от най-ефикасните упражнения за цялата фигура е скачането на въже, а Kangoo Jumps e един постоянен подскок. Това кара ръцете, краката и коремa да работят в постоянно стегнато положение.

Когато се правят дадени упражнения на Kangoo Jumps обувки, те намаляват шоковото въздействие върху глезените, коленете, ставите и бедрата. Батутният механизъм абсорбира удара със земята до 80% и по тази причина след тренировка не се появява мускулна треска. Kangoo Jumps обувките са идеални за укрепване на гръбначния стълб, оптимизиране на ортостатиката, баланс, координация и гъвкавост с минималното възможно напрежение. Подобрява издръжливостта, помага за разграждането на целулита и предотвратява затлъстяването.
Не на последно място, повдига настроението,тонизира и зарежда с енергия.

Не е необходимо човек да има някаква предварителна физическа подготовка, за да започне да тренира.

Инструктор: Ивона Маринова  /Kangoo Club Plovdiv/