Спа процедури и терапии

Тук можете да повишите личното си ниво на комфорт като ползвате услугите на нашите спа-терапевти, доказали своя професионализъм както у нас, така и извън пределите на страната ни. Комбинирането на висококачествена козметика с различни масажни методи, прилагането на селектирани специално за вас средства за редуциране на стреса, ще ви накара да забравите света отвън и ще се отдадете на удоволствието да отпуснете сетивата и ума си и да се насладите на спокойствието от процедурата.

Спа ритуал Долче Вита

Представяме ви новата процедура в Спа центъра на Комплекс С.И.²Л.А.
Долче Вита е едно магическо пътуване из света на ароматите. Персонализирането на ритуала води до релаксиране или тонизиране на ума и тялото. Ритуалът започва с ексфолиране на цялото тяло и лицето с кафе или специална сол, която е обогатена (ароматизирана) с етерични масла. Следва маска, която ще хидратира кожата. Ритуалът завършва с Арома масаж на цялото тяло.
Отпуснете се в ръцете на опитните ни спа терапевти и се насладете на тези 120 минути щастие за тялото!

120 мин/ 120 лв.

 

Thermotherapy Fire System

Thermotherapy Fire System е работещ метод, който използва елемента огън в масажа. Огънят е ценна подкрепа за масажния терапевт с много предимства. Може да се използва с всички видове западни и източни масажни техники. Увеличава кислорода в тъканите и подобрява кръвообращението и лимфната циркулация. Полезно за постигане на по-голяма подвижност на ставите. Контролирана хиперемия, полезна при фибромиалгия, умора, мускулни болки, ревматизъм.
Топлината на огъня има релаксиращ ефект върху мускулите. Thermotherapy Fire System  огънят, който ви кара да се чувствате добре.
60 мин/120 лв.

Шоколадова терапия

Релаксиращ спа ритуал, носещ щастие и хармония. Насладете се на кожа, мека като кадифе. Процедурата се изпълнява с екстракт от какао и целта й е да помогне на кожата да продължава да изглежда млада и в отлично състояние. Какаото има свойства, които забавят стареенето на кожата. Масажът с шоколад стимулира производството на ендорфин - „хормон на щастието“.

60 мин/ 80 лв.

 

Ароматерапевтичен масаж

Дълбоко релаксиращ масаж, който регулира потока енергия в тялото и отнема напрежението в сетивата и мускулатурата. Използват се 100 % есенциални масла.

60 мин/ 70 лв.

 

Антистрес масаж

Дълбока релаксация на тялото и ума!

Антистрес масажът е балансирана комбинация от релаксиращ и терапевтичен масаж. Прилага се върху цялото тяло, включително стъпала и скалп, като в резултат на бавните и ритмични движения, той релаксира и отпуска, както тялото,така и ума. Антистрес масажът регулира потока на енергия в тялото и отнема напрежението в сетивата и мускулатурата. Служи за предотвратяване на стреса и умората, както и за мускулна релаксация.

60мин/ 80лв

Масаж с пяна в Хамам

Целта на масажа е стимулиране на имунната система, оптимизиране на кръвообръщението и отпускане на мускулите, в следствие на което тялото се отърсва напълно от умората и стреса. Чрез древната техника на класическия масаж,  комбинирана с елементи на "Lomi Lomi" и японски точков масаж, в най-напрегнатите зони се получава едновременно дълбок и релаксиращ ефект.

60 мин/ 85 лв.

 

SPA Терапия за тяло „Здраве от природата“

Хомогенна смес от естествена лиманна кал се нанася върху цялото тяло и се изпича за 10 мин. на инфрачервени лампи.

Маската стяга кожата на тялото, стимулира кръвообращението, предпазва я от образуване на стрии, оказва антистресово въздействие. При отмиването ѝ се образува пилинг. За завършек на терапията се използва натурално арганово масло с екстракт от кафе. Подхранва, регенерира и хидратира кожата, прави я еластична, мека и удължава живота ѝ.

50 мин/ 65 лв.

 

Спортен масаж

Комбинирани масажни техники, съчетани със стречинг, помагат на активно спортуващите да подготвят телата си преди спортни занимания или да се възстановят след спортно натоварване.  Целта на спортния масаж е да премахне  напрежението в мускулите и да подобри гъвкавостта на сухожилията.

45 мин/ 60 лв.


Антицелулитен масаж

Чрез този масаж се цели нормалната циркулация на кръвта и лимфата, което облекчава отделянето на натрупаните в мастните клетки излишни течности в тялото. Постига се стягащ и абсорбиращ ефект.

40 мин/ 60 лв.

 

Лимфен дренаж

Лимфодренажният масаж е изключително мощно средство за премахване  на отоците в крайниците. Специални техники, съчетани с изцеждащи похвати, които стимулират естествената циркулация на лимфата в тялото.

40 мин/ 60 лв.

 

Класически масаж

Един от най-разпространените масажи, практикувани от Древността, е класическият масаж. Известен още като шведски масаж, този метод включва манипулиране на тъканите чрез движения с ръце. Целта на масажа е да се подобри кръвообращението.Масажът спомага за постигане на пълния потенциал за движение на тялото.

Масаж цяло тяло: 60 мин/ 70 лв.

Частичен масаж: 30 мин/ 40 лв.

 

Масаж на ходила

Това е  масаж, който може да се комбинира с почти всеки един масаж. Той спомага за подобряване циркулацията на долните крайници. Особено подходящ е за хора, които прекарват дълго време на крак и седнали.

30 мин/ 35 лв.

 

Масаж на лице и глава

Прецизна стимулация на кожата посредством специфични масажни техники позволява на клетките  да усвоят натуралните природни продукти, с което се увеличава еластичността на съединително - тъканните влакна и разнася отоците, хидратира и подхранва кожата. Масажът се прилага върху лицето, шията, деколтето и главата.

30 мин/ 45 лв.

 

Тайландски масаж

Традиционният тайландски масаж съчетава практики от индийската аюрведа и традиционната китайска медицина. Класическите масажи от Тайланд използват умело йога пози, масажиране в дълбочина, разтягане и работа върху енергийните линии, за да облекчат напрежението в мускулите и да позволят на жизнената сила и енергия да циркулират свободно в тялото. Основната цел на този масаж е да отблокира всички пътища в тялото и да помогне на масажирания да постигне вътрешна хармония – събиране на тялото, ума и духа в едно.

Ползите от тях са освобождаване от стреса ,предпазване от наранявания(тялото става по-гъвкаво), облекчение на болки в мускулите и ставите.

90 мин/ 120 лв.

 

Тайландска рефлексотерапия

Рефлексологията е най-подходяща за хора, които искат да се отпуснат или да възстановят естествените си енергийни нива. При този масаж се използва нежен до твърд натиск върху различни точки на краката и ръцете. Може да носите широки, удобни дрехи, които позволяват достъп до краката ви. Терапевтичният ефект се изразява в подобряване на кръвообръщението, ускоряване на процеса на детоксикация на организма, балансиране на енергията, намаляване на стреса и напрежението.

60 мин/ 70 лв.

 

Масаж с топли вулканични камъни

Терапията Hot Stone  води до успокоение и релаксация на тялото и ума, помага ви в прехода към една по - обширна и по - здравословна перспектива, не само за вас самите, но и за тези, с които влизате в контакт. Камъните предават топлина в болящите и уморени мускули, като носят облекчение и намаляват стреса.

30 мин/ 45 лв.

90 мин/ 110 лв.Пакети

 

Пакет 5 броя масажи – 5 % отстъпка *

Пакет 10 броя масажи – 10 % отстъпка *

 

За клиенти на  Комплекс С.И.2Л.А

Пакет 5 броя масажи – 10 % отстъпка *

Пакет 10 броя масажи – 15 % отстъпка *

*Пакета може да се използва в рамките на 2 месеца.


Необходима е предварителна резервация на тел. 0878 10 80 92

 
SPA Етикет

SPA Центърът е място на спокойствие и отмора. Уважавайте тишината и уединението на другите ни гости като разговаряте на невисок тон или се наслаждавате на тишината.

Влизането в  SPA центъра е задължително с:
- чисти джапанки;
- хавлии, които се използват за съоръженията и басейните;
- шапки за всички басейни;
- не се допуска внасяне на стъкло, алкохол, кафе, чай и храна.
- не се допускат  в съоръженията масла, кафе, козметични продукти и мед
Може да си закупите от нашата SPA рецепция шапки, джапанки и очила, ако нямате налични при ползването на SPA центъра.

Резервации
Направете своята  SPA резервация предварително за да се уверите, че желаната терапия и терапевт ще бъдат свободни за Вас.
Разговорът със служителя на  SPA рецепция  ще Ви е от полза при избирането на терапия. За нашите служители винаги ще е удоволствие да съставят заедно с Вас вашата незабравима  SPA програма. 032/ 240 130

Анулиране на терапии
Ако Ви се налага да закъснеете, да промените часа си или да го анулирате, уважете персонала и ги уведомете навреме. За нас има значение!  
Терапиите, които избирате, са запазени специално за Вас. За терапия, отменена 2 часа преди започването ѝ, не се заплаща неустойка.
При анулиране на резервация преди процедурата, се заплаща 30 лв неустойка.

Продължителност на терапиите
Препоръчваме Ви да бъдете на  SPA рецепция 5 минути преди започването на вашата терапия. Закъснявайки за Вашата терапия, Вие съкращавате нейната ефективност и Вашето удоволствие. Вашата процедура ще свърши навреме, без да се ощетява следващият клиент.

Лични предпочитания
Не се притеснявайте да кажете на терапевта си ако натискът е недостатъчен или прекалено силен. Изказвайте предпочитанията си и задавайте въпроси за това, което Ви интересува. Не се колебайте да участвате при избора си на терапевт. Когато правите резервация, може да изразите предпочитание.