Водна гимнастика

Водна гимнастика или АКВАЛАНЕТИКА

Усъвършенстване на тялото, дишането, духа и сетивата чрез специалната методика на движение във водата. Подходяща както за активно плуващи, така и за хора, които сега започват допира си с водата.
Използвайки принципите на йога и основните й практики, ще се освободите от напрежението – телесно и духовно – в  басейнa на Kомплекс „С.И.²Л.А.“.
Влизайки в басейна, започваме с 15 минути свободно плуване. Същинската практика с треньор започва след това. Гимнастическите и дихателните упражнения във водната среда активно спомагат за регенеративни процеси  след травми и при хронични заболявания, подходящи за хора с проблеми на гръбначния стълб, влияят на опорно - двигателния и вестибуларния апарат, нервната, сърдечно-съдовата, дихателната системи.
Благодарение на свойствата на водната среда, като топлоемкост и топлопроводимост, а също и хидростатичното налягане, движението във водата подпомага обмяната на веществата, засилвайки метаболизма, което води до нормализация на теглото, а до определена възраст повлиява и растежа. Доказан е ефектът върху ендокринната система и хормонален баланс.
Температурата на водата в басейна е около 28 градуса, а имате възможност да се стоплите в термозона с температурата на водата 35 градуса.
Задължително е ползването на плувна шапка и е препоръчително да имате очила.